ЕКСТРА-ЛІГА. 13 ТУР. «УРАГАН» - «ТИТАН-ЗОРЯ» - 1:2

У матчі "за шість очок" покровці здобули вольову перемогу

Як і очікувалося, головний тренер "Урагану" зробив деякі перестановки в складі своєї команди. Так, зі стартових хвилин у "драконів" вийшла четвірка Боргуна, яка номінально є другою. А квартет Сімки і Кіндратіва теж зазнав зміни - замість Горбатого у ньому з'явився Рудавець. Такі перестановки, за задумом Івана Скіцка, повинні був допомогти господарям трохи змінити гру. Що ж стосується "Титан-Зорі", то у них будь-яких змін не намічалося.

Сам поєдинок розпочався зі свята, яке влаштували фанати "Урагану". Вже на стартових секундах вони випустили серпантини на паркет, через що гра була призупинена. Однак цей момент був швидко усунули, і в результаті гра незабаром була продовжена. Так вболівальники хотіли привітати своїх улюбленців з минулими святами.

Якщо сказати, що матч розпочався з обопільних атак, то це означає збрехати. Швидше, навпаки - обидві команди були згідні на розвідку боєм. Правда, при такому розвитку подій трохи страждала якість гри. Так, був удар Корсуна і через деякий час - відповідь від Грицовця. Але в цілому гра носила більш позиційний характер. Покровчани грали більше другим номером, сподіваючись на контратаки. Іноді вони проходили. "Дракони" ж намагалися грати по-різному: і через "стовпа" (коли виходила четвірка Сімки), і з допомогою колективних швидкостей. Але при цьому у обох команд було дуже мало ударів у площину воріт.

Ситуація змінилася на 14-й хвилині, коли "Ураган" повів у рахунку. До голу призвів розіграш штрафного, після якого Сімка прийняв м'яч на "стовпа" і віддав пас Рудавцю, а той вже завдав результативного удару - 1:0. Окрилені таким успіхом, підопічні Івана Скіцка відразу ж узяли ініціативу в свої руки і могли забити ще. Один тільки Зварич мав два непоганих моменти, але його удари були неточними. Гості з відповіддю не забарилися і показали, що теж можуть небезпечно атакувати. Правда, їх спалахи активності біля воріт Бірова до голу не призвели.

Господарі майданчика активно розпочали другу половину гри. Вони стали застосовувати пресинг, після якого "титани" почали помилятися. Одна з таких помилок могла привезти до голу від Корсуна. Але найреальніший момент для другого взяття воріт Чичикала "Ураган" втратив незадовго до зазначеного вище моменту - це Зварич виходив на побачення з голкіпером, але не зміг переграти його. І тільки після 27-ї хвилини підопічні Віталія Соломки почали щось створити біля воріт Бірова. Більше того - незабаром м'яч затріпотів у сітці івано-франківських воріт. Сталося це після того, як Лясковський здався під натиском Кулика, який не тільки відібрав м'яч, але і пробив точно в ціль - 1:1. Здавалось, що цей гол надихне гостей, але замість цього вони продовжували грати переважно другим номером. І така тактика приносила гостям дивіденди, оскільки вони тримали в напрузі оборону "Урагану".

Івано-франківці не бажали миритися з нічийним результатом і пішли вперед, бажаючи вирвати перемогу. Однак замість цього вони отримали контратаку, яка завершилася голом Грицовця. Ось так 13-й номер "Титан-Зорі" "оформив" отримання призу найкращому гравцеві грудня від сайту UA-Футбол. Природно, "дракони" пішли відіграватися, але у вирішальний момент Чичикало грав вище всяких похвал. Івану Скіцку нічого не залишалося, крім як перейти на гру з п'ятим польовим. Втім розіграш зайвого не приносив якихось результатів, оскільки гості грамотно грали в обороні. Це і допомогло "титанам" зберегти переможний рахунок. Таким чином, "Ураган" не зміг подарувати своїм рідним уболівальникам першу перемогу в новому році. У свою чергу, "Титан-Зоря" виправилася після розгромної поразки в Сумах.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 13 тур

"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ТИТАН-ЗОРЯ" (Покровське) - 1:2 (1:0)

24 січня. 12:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 500 глядачів.
Арбітри: Жиронкін (Луганськ), Голубєв (Алушта). Спостерігач арбітражу: Кравцов (Київ).

Ураган: Біров - Пелех, Боргун, Корсун, Лясковський - Кіндратів-к, Сімка, Рудавець, Зварич - Миколюк, Горбатий.
Титан-Зоря: Чичикало-к - Грицовець, Кулик, Чорний, Пічкуров - Лінник, Ященко, Ментянник, Шеховцов.
Голи: Рудавець (14) - Кулик (29), Грицовець (33).
Попередження: Кіндратів (25), Миколюк (37) - Грицовець (20).

24.01.2015 17:10