ЕКСТРА-ЛІГА. 14 ТУР. «УРАГАН» - «ТИТАН-ЗОРЯ» - 0:1

2015-й рік "дракони" завершили так само, як і починали – поразкою від покровців

З ким Новий рік зустрінеш, з тим його і закінчиш. Так можна висловитися про "Ураган", який починав і закінчив цей рік поєдинками проти одного і того ж суперника – "Титан-Зорі". І, природно, обидві команди хотіли закінчити 2015-й рік на мажорній ноті.

Виходячи з того, що довелося побачити на початку гри, більше шансів отримати під ялинку подарунок у вигляді перемоги було у гостей. "Титани" одразу заволоділи ініціативою, доводячи практично відразу ж взялися за справу, і практично кожну свою атаку вони закінчували ударом по воротах. Найбільше старався Пічкуров, який напевно хотів продовжити свою гольову феєрію, розпочату в поєдинку проти "Кардинала". Але на його шляху до заповітної мети ставав Біров, який раз за разом рятував "Ураган" від неминучого голу.

Взагалі по першому тайму склалося враження, що наставник гостей Дмитро Камеко робив ставку на першу четвірку, від якої було багато креативу і небезпеки попереду. А ось друга четвірка, очевидно, була покликана стримувати атаки "драконів". І, в принципі, ця тактика працювала. "Титани" по ходу першої 20-хвилинки домінували, створюючи масу моментів. Але Біров робив все можливе і неможливе для того, щоб його команда не пропустила.

При цьому, не можна сказати, що івано-франківці грали тільки на оборону. У них теж були моменти для того, щоб відкрити рахунок. Так, на 2-й хвилині міг відзначитися Цілик, який, вийшовши на ударну позицію, ефектно підсікав м'яч над Мельником, але не влучив у дальній кут. Або ж можна згадати, як кілька хвилин тому не розібрався в перспективної ситуації Горбатий. Міг забити і Пелех, але сам же розтринькав наявний момент – напевно Мар'ян трохи перехвилювався. Тим не менш, навіть цих моментів не вистачало для того, щоб перекрити кількість тих небезпечних епізодів, які виникали біля воріт Бірова в першій половині зустрічі. Але при цьому на табло манежу Коледжу фізвиховання зберігалися нулі, в чому, безумовно, була велика заслуга голкіпера "Урагану".

Зате початок другого тайму "Ураган" міг сміливо записати собі в актив. Тренер господарів Іван Скіцко, напевно, зробив висновки з першого тайму, помінявши деяких гравців у четвірках. І це почало приносити плоди. "Ураган" додав у швидкості і агресії біля чужих воріт. І тепер вже Мельнику довелося неабияк попрацювати, щоб зберегти свої ворота в недоторканності. Так, могли забивати Боргун, Горбатий, Зварич. Але їх спроби не були результативними. У свою чергу, гості якщо і відповідали, то такими ударами, які не були важкими для Бірова.

Так тривало до 27-ї хвилини. Саме тоді стався епізод, який, по суті, вирішив результат поєдинку. Грицовець скористався обрізкою Горбатого, обікрав його, вийшов на ударну позицію і пробив. М'яч по висхідній від Бірова траєкторії "поцілувався" з штангою і відскочив від неї у ворота. Так рахунок став 0:1, і тепер "драконам" потрібно було відіграватися. Господарів явно не були готові до такого повороту подій, що призвело до зайвих нервів з їх боку і непотрібних жовтих карток. Тим не менш, після екватора другого тайму господарі пішли вперед і мали всі шанси для того, щоб зрівняти рахунок. Але ні Лясковський, ні Рудавець, ні Пелех не могли переграти Мельника, який зловив кураж.

Зрештою, Іван Скіцко, як і очікувалося, за п'ять хвилин до кінця зустрічі перейшов на гру з п'ятим. І вже після свого першого розіграшу більшості "ураганівці" могли забивати. Але спочатку Зварич не влучив головою у вільний кут воріт, а потім Горбатий не зміг "пробити" Мельника. Взятий тренерським штабом "Урагану" тайм-аут, як здалося з боку, тільки пішов на шкоду прикарпатцям, у яких кудись поділася та активність, яка була до цього. Тому, щоб "ураганівці" повірили у себе і з більшою впевненістю пішли на останній штурм, їх погнали вперед вболівальники. Але навіть енергії івано-франківських любителів футзалу не вистачило для того, щоб добитися бажаного. "Ураган" не зміг врятувати гру і закінчив 2015-й рік так само, як і починав – домашньою поразкою від "Титан-Зорі".

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 14 тур
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ТИТАН-ЗОРЯ" (Покровське) - 0:1 (0:0)
 
29 грудня. 18:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 300 глядачів.
Арбітри: Гора (Київ), Подраний (Житомир). Спостерігач арбітражу: Гроховецький (Київ).
 
Ураган: Біров - Кіндратів-к, Зварич, Рудавець, Цілик - Баланик, Горбатий, Корсун, Боргун - Пелех, Лясковський.
Титан-Зоря: Мельник-к - Мілінький, Доманський, Грицовець, Пічкуров - Камеко, Леміш, Ященко, Тарасенко.
Гол: Грицовець (27).
Попередження: Цілик (12), Боргун (30), Горбатий (30) - Доманський (30), Пічкуров (32).
 

 

29.12.2015 23:00