ЕКСТРА-ЛІГА. 3 ТУР. "УРАГАН" - "ЛТК" - 0:4

У дуелі двох наймолодших команд чемпіонату перемогли "телефоністи"

Незважаючи на статус гостей, "телефоністи" спробували вже на старті матчу нав'язати свою гру. Однак, крім високого тиску і спроб організувати позиційну атаку у гостей мало що виходило. Хоча вже через деякий час луганчани стали натякати своїм візаві на те, що в будь-який момент від "ЛТК" може прийти випадковий "привіт". Гості непогано розігрували "стандарти", після яких, в основному, й намагалися тривожити Бірова. Крім того, небезпечно підключався п'ятим Савенко. Саме ці два тактичних ходи від Романа Ковальчика несли потенційну загрозу воротам "Урагана".

Що ж стосується самих "ураганівців", то вони на початку гри змогли кілька разів серйозно потривожити Савенка, і тільки реакція голкіпера "ЛТК" рятувала його команду від пропущеного голу. Однак, створювалося враження, що після невеликого сплеску біля чужих воріт, "дракони" вирішили не захоплюватися атакою, щоб не привезти собі неприємності. При цьому, м'яч не затримувався в центрі майданчика, але в той же час гра йшла своєрідними "хвилями".

Можливо, так воно і продовжувалось, але в один прекрасний момент "ЛТК" вдалося організувати контрвипад, який мав серйозні наслідки для "Урагану". Кожемяка втік на побачення з воротарем і був збитий 20-річним голкіпером в своїй штрафній. Жовта картка для Бірова і пенальті у ворота "Урагану" вийшов Колток. Однак він не зміг впоратися з ударом Дзюби з "точки", оскільки молодий капітан "ЛТК" розвів воротаря і м'яч по кутах - 0:1. Після забитого м'яча гості відразу ж почали ще активніше діяти на чужій половині, застосовуючи високий пресинг. Проте дотиснути "драконів" до сирени на перерву молодим луганчанам не вдалося. Більше того - вони ледь не пропустили "гол у роздягальню" на останній хвилині першого тайму. Зварич підступно пробив, але Савенко зміг впоратися з цим ударом.

Господарі паркету, як і передбачалося, після відновлення гри пішли відразу ж вперед. І підопічні Івана Скіцка цілком реально могли зрівняти рахунок, якби не Савенко. Його впевнена гра у воротах стала справжньою перепоною для івано-франківців. А трохи пізніше в івано-франківців з'явилися ще одні проблеми. І пов'язані вони були з пропущеним голом. Кожемяка, який у першому таймі заробив для своєї команди пенальті, на цей раз блиснув індивідуальними діями, перехитривши двох гравців "Урагану" та пробивши у дальній кут воріт Бірова - 0:2. І знову після забитого м'яча луганчани вдалися до тактики високого пресингу. А трохи пізніше гості знову почали грати переважно другим номером. І ця тактика давала свої плоди. Контратаки "телефоністів" були небезпечними, і роботи в Бірова вистачало вдосталь.

"Ураган", звичайно, не сидів, склавши руки і намагався гідно відповідати. Але це не завжди виходило. Були прекрасні моменти у Кіндратіва з Боргуном, але Савенко виручив. Корсун не влучив по порожніх воротах. Це хіба не моменти? Але в той же час варто помітити, що в діях "драконів" не вистачало своєрідного драйву. Його міг би внести у дії господарів Сімка, якщо б не був дискваліфікований. А так, без вогню і драйву, у "драконів" не завжди виходило щось цікаве в атаці.

Кінцівка зустрічі була класичною. "Ураган" пішов вперед з п'ятим, але розіграти зайвого не зміг. До того ж, на 38-й хвилині м'яч опинився у порожніх воротах івано-франківців. Хоча цього могло б і не статися, якби досвідчений Кіндратів зміг зупинити спробу Савенка. Але капітан "Урагану" промахнувся повз м'яча, котрий полетів у сітку - 0:3. А за 33 секунди до фінальної сирени голкіпер "ЛТК" оформив дубль, ще раз вразивши порожню "рамку" прямим ударом від своїх воріт, після чого поступився своїм місцем Ільківу. Хоча ця зміна воротаря вже нічого не вирішувала.

4:0 на користь молодої луганської команди, яка після трьох турів разом з "Локомотивом" впевнено очолює турнірну таблицю чемпіонату України. Чи міг би про це хтось подумати перед початком сезону?

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол.

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 3 тур
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЛТК" (Луганськ) - 0:4 (0:1)

20 вересня. 14:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 200 глядачів.
Арбітри: Чубінський (Київ), Лютий (Львів). Спостерігач арбітражу: Савицький (Бориспіль).
Ураган: Біров (Колток) - Кіндратів-к, Рудавець, Зварич, Горбатий - Пелех, Корсун, Ковельський, Лясковський - Боргун, Миколюк.
ЛТК: Савенко (Ільків, 40) - Лазикін, Дзюба-к, Лисенко, Мануйленко - Зеленкевич, Мілінький, Цапов, Кожемяка - Карбула. 
Голи: Дзюба (15, з пенальті), Кожемяка (25), Савенко (38, 40).
Попередження: Біров (15) - Мануйленко (25).

20.09.2014 16:51