ЕКСТРА-ЛІГА. 6 ТУР. «УРАГАН» - «ЕНЕРГІЯ» - 1:3

Дубль Михайла Грицини приніс перемогу львів'янам в "енергетичному" дербі
 
Вболівальники "Урагану" добре підготувалися до "енергетичного" дербі, оскільки ледь почалася гра, як на паркет Манежу Коледжу фізвиховання полетів серпантин. Тому тут же поєдинок на мить зупинився. Але варто було тільки арбітрам відновити гру, як "дракони" постаралися за рахунок швидких переміщень і пресингу заволодіти ініціативою. Однак якихось дивідендів це господарям не принесло. Більше того – вони не дозволили створити "Енергії" таку відповідь, який привів до досить-таки швидкому зміни рахунку.
 
Все почалося з помилки Бірова, який віддав м'яч в аут, коли його партнери пробували провести зміну. Львів'яни тут же розіграли аут, а брати Грицини фактично удвох таку карусель закрутили, яка завершилася голом Михайла (відповідно, Микола асистував). Такий розвиток подій вже стимулював "ураганівців" йти вперед, і незабаром в одному з епізодів вони змусили Кардаша вступити в гру, але голкіпер "Енергії" був надійний. На те, як здалося з боку, обидві команди вирішили трохи заспокоїтися. Втім, це було до тих пір, поки на 7-й хвилині "дракони" не заробили перший командний фол. У покарання за це Михайло Грицина вирішив виконати штрафний з "точки Легчанова". Зробив він це результативно: після невеликого рикошету м'яч опинився в сітці воріт Бірова. 
 
0:2 до екватора першого тайму – це було занадто для "енергетичного" дербі. І тепер Івану Скіцко потрібно було щось придумати для того, щоб його підопічні змогли до перерви, як мінімум, скоротити розрив у рахунку до мінімуму. Але "енергетики" грамотно вибирали позицію при грі в обороні і так само грамотно переходили до атакуючих дій, не даючи івано-франківцям можливості забути про те, що свої ворота теж треба захищати.
 
Тим не менш, "дракони" все-таки мали кілька моментів для того, щоб змінити цифри на табло. Можна згадати момент, коли Цілик виходив на ударну позицію, але не зміг переграти Кардаша, або ж вихід на ворота Зварича, який у відчайдушному підкаті перервав Коваль. І взагалі після того, як пройшла середина першої 20-хвилинки, "Ураган" трохи більше володів ініціативу і намагався втілити це володіння в гол. Дуже старався той же Цілик, який двічі міг потрапити у ворота, але спочатку воротар "Енергії" зумів врятувати свою команду від курйозного голу, а потім 31-му номеру "Урагану" не вистачило точності при виконанні зрячого удару в дальній кут. Відповідь "Енергії" був категоричний: контратака на 16-й хвилині призвела до прострілу справа та автоголу Кіндратіва, який намагався запобігти цей випад "енергетиків". Тому Скіцко змушений був узяти тайм-аут.
 
Івано-франківці після взятої "хвилини" повинні були трохи прийти в себе і все-таки спробувати перевести гру на половину майданчика "Енергії". Але пресинг з боку львів'ян заважав "драконам" здійснити свої плани. Втім, "ураганівці" виходили з-під цього тиску і все одно намагалися шукати щастя біля чужих воріт. Міг його знайти Рудавець, але програв ближній бій Кардашу. В такому ж стилі воротар "біло-зелених" залишив за собою і побачення з Боргуном. В принципі, в першому таймі господарі точно награли на гол. Але ворота "Енергії" залишалися "сухими" аж до перерви.
 
Початок другої половини зустрічі був за гостями, які в кількох епізодах могли збільшити свою перевагу в рахунку. Але на цей раз Біров не думав пропускати. Така гра воротаря повинна була підштовхнути його одноклубників. І практично одразу ж міг щось створити біля воріт гостейЦілик, який, мабуть, був найактивнішим у складі "Урагану". "Енергія" відповіла ударом Маринюка, який влучив у штангу. "Урагану" повинно було допомогти ще й те обставина, що "енергетики" дуже швидко в не зовсім обов'язкових ситуаціях привезли собі чотири командних фоли. Відповідно, львів'яни стали грати більш обережно. 
 
Цим не могли не скористатися господарі, які взяли ініціативу в свої руки. Один тільки Зварич мав два непогані моменти, щоб "розпечатати" ворота Кардаша. Правда, і львів'яни намагалися не затримуватися з відповіддю і також погрожували воротам Бірова, котрий справлявся з ударами, насамперед, Павленка. Проте, підопічні Івана Скіцка, яким потрібно було відіграватися, все-таки мали більше можливостей для того, щоб забити. А тут ще й "Енергія" отримала п'ятий фол. Але навіть цей факт не допомагав "драконам" домогтися потрібного результату. Як і кількість створюваних моментів, що не могли перейти в якість.
 
І все-таки на 34-й хвилині господарі майданчика добилися свого. Капітан "Урагану" Роман Кіндратів подав кутовий, а потім встиг підключитися на дальню штангу, куди вже пішов простріл. І там Кіндратіву залишалося тільки забити. Таким чином, 4-й номер "драконів" виправився за автогол у першому таймі. І тут же Максим Павленко взяв тайм-аут, після якого "Енергії" начебто вдалося на деякий час остудити запал господарів. Івано-франківці, розуміючи, що часу залишилося вже мало, стали все наполегливіше йти до воріт Кардаша. Після того, як вже Скіцко взяв "хвилину", Зварич вийшов п'ятим. Однак розіграш зайвого не давав свої плоди, оскільки "енергетики" вичавлювали своїх візаві ближче до середини майданчика. 
 
Зрештою, цей розіграш таки привів до удару Корсуна, але він був не таким сильним, тому Кардаш впорався з ним без проблем. Кілька разів львів'яни могли покарати своїх візаві ударами по порожніх воротах, але вони були неточними. Цього було достатньо для того, щоб убити час. А він грало як раз на користь гостей. Так само як в їх користь був і підсумковий рахунок – 1:3, а це означає, що "Енергія" продовжує гонитву за "Локомотивом".
 
Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол
Чемпіонат України. Екстра-ліга. 6 тур
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЕНЕРГІЯ" (Львів) - 1:3 (0:3)
 
15 жовтня. 18:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 500 глядачів.
Арбітри: Дребужан (Мукачеве), Фесенко (Харків). Спостерігач арбітражу: Стрелецький (Суми).
 
Ураган: Біров - Кіндратів-к, Зварич, Пелех, Рудавець - Горпинич, Горбатий, Корсун, Цілик - Лясковський, Боргун, Баланик.
Енергія: Кардаш - Мик.Грицина, Коваль, Мих.Грицина, Павленко - Федюк-к, Кузь, Денис, Маринюк.
Голи: Кіндратів (34) - Мих.Грицина (3, 7), Кіндратів (16, автогол).
 

15.10.2015 22:49