ЕКСТРА-ЛІГА. 8 ТУР. "ЕНЕРГІЯ" - "УРАГАН" - 3:3

"Енергетичний" мир - безпрограшна виїзна серія "Урагану" триває

Для "Урагану" цей поєдинок розпочався геть погано. Івано-франківці дозволили своїм опонентам реалізувати два з трьох своїх моментів. В результаті гості вже на 3-й хвилині "горіли" з рахунком 0:2. Все-таки не були готові "дракони" до стартового натиску "Енергії". А він таки відбувся і приніс свої плоди. Спершу Федюк після гострої передачі Багряка підправив м'яч у ворота, а згодом Михайло Грицина після пасу з ауту дальнім ударом вдруге пробив Бірова.

Здавалося, що після такого дебюту "ураганівці" "попливуть". Однак, варто віддати належне підопічним Івана Скіцка: вони знайшли в собі сили вирівняти гру. Більше того - у "драконів" почали з'являтися моменти, і вже Кардашу доводилося вступати у гру. Дуже старався Корсун, який мав два непогані епізоди для взяття воріт. Але забити Ігорю в цій грі було не судилося. Зате це зробив той, з ким, напевно, вже зараз пов'язують особливі надії в Івано-Франківську - Михайло Зварич. Саме він, отримавши пас від Сімки, вийшов на побачення з Кардашем і зміг його переграти. Так рахунок став 2:1 на 14-й хвилині.

І "енергетики" повинні звинувачувати тільки себе за те, що не змогли закріпити зароблене на стартових хвилинах перевагу, а також дозволили "Урагану" вирівняти гру. Крім того, не можна не згадати і про Бірова, який у багатьох епізодах виручав своїх партнерів по команді. Для молодого воротаря, а також для деяких його одноклубників цей матч проти "Енергії" був більш ніж принциповий, якщо враховувати львівські корені. Тому, не дивно, що Біров старався зіграти на межі своїх можливостей. Втім, в той же час йому відверто щастило в деяких епізодах, коли "енергетики" не завершували свої атаки голом.

Другий тайм розпочався з обопільних небезпечних моментів. І якщо Біров зміг впоратися з ударом Багряка, то Горбатому зрівняти рахунок завадила поперечина. Такий початок другої 20-хвилинки давав усі підстави вважати, що одним рахунком 2:1 справа у цьому матчі не закінчиться. Проте на практиці так не виходило, оскільки львівські атаки знаходили в собі протиотруту в особі того ж Бірова. Зате який момент був у Зварича! 9-й номер "Урагану" першим опинився на м'ячі після удару Сімки і "сейва" Кардаша. Перед Зваричем були лише порожні ворота, і він вже був готовий відсвяткувати гол, але в останній момент втрутився Павленко, який у підкаті вибив м'яч з "стрічки". Однак другий гол у ворота "Енергії" з часом все-таки "прикотився". Стався він після того, як Боргун, який перед цим не зумів пробити Кардаша, з другої спроби все ж виявився більш удачливим. 2:2, і все повернулося на круги своя.

Такий поворот подій явно не влаштовував "Енергію", яка не збиралася віддавати очки в дербі. Природно, підопічні Максима Павленка пішли вперед, щоб тут же повернути собі перевагу в рахунку. При цьому у львів'ян звільнялися зони, які футзалісти "Урагану" використовували для своїх контратак. І вони були доволі небезпечними. Але "біло-зеленим" таки вдалося остудити запал гостей. Та ще як остудити!!! На 36-й хвилині Федюк не тільки оформив дубль, але й став автором одного з найкрасивіших голів в цьому сезоні, зважившись на дальній удар у "дев'ятку". М'яч по хитромудрій траєкторії полетів у напрямку володінь Бірова, "поцілував" штангу, а вже від неї влетів у ворота! Шикарний гол! І знову "Енергія" повела в рахунку 3:2, а "Урагану" знову потрібно було відіграватися. Проте, підопічні Івана Скіцка не знітилися і досить-таки швидко зрівняли рахунок - на цей раз відповідь у "драконів" тримав досвідчений Сімка - 3:3.

"Енергію" нічия ніяк не влаштовувала. Враховуючи те, що паралельно відбувався матч у Рівному, і в ньому "Кардинал" вже перемагав "ЛТК", перед підопічними Максима Павленка замаячила перспектива очолити турнірну таблицю. Але для цього потрібно було обігравати "Ураган" кров з носу. Тому за півхвилини до кінця поєдинку львів'яни вирішили ризикнути і піти з п'ятим. Однак витиснути максимум з розіграшу зайвого господарям не вдалося. А це означало, що "енергетики" втратили шанс стати лідерами чемпіонату. У той же час гравці "Урагану" напевно задоволені таким результатом, адже він дозволив продовжити безпрограшну виїзну серію івано-франківців.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 8 тур
"ЕНЕРГІЯ" (Львів) - "УРАГАН" (Івано-Франківськ) - 3:3 (2:1)

15 листопада. 13:00. Львів. Палац спорту "Галичина". 600 глядачів.
Арбітри: Лутій (Київ), Подворний (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: Михальський (Київська обл.).
Енергія: Кардаш - Федюк, Кордоба-к, Багряк, Кузь - Струк, Мик.Грицина, Мих.Грицина, Павленко.
Ураган: Біров - Кіндратів-к, Сімка, Рудавець, Зварич - Пелех, Корсун, Боргун, Лясковський - Горбатий, Миколюк.
Голи: Федюк (2, 36), Мих.Грицина (3) - Зварич (14), Боргун (32), Сімка (38).
Попередження: Павленко (11).

15.11.2014 21:19

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804