ЕКСТРА-ЛІГА. «УРАГАН» - «ТИТАН». АНОНС 1-ГО ТУРУ

Прев'ю стартового туру чемпіонату України від сайтів АФУ та 5х5 + ОНЛАЙН

Минулий сезон обидві команди так само розпочинали в Івано-Франківську. Ця зустріч завершилася мінімальною перемогою покровців - 1:0. Поєдинок у рамках другого кола так само приніс тріумф клубу з Дніпропетровщини. На цей раз з результатом 3:2. Втім, у національному Кубку підопічні Максима Павленка впевнено здолали своїх суперників, дійшовши до фіналу, де і поступилися "Енергії".

Вагомою втратою для "Урагана" став перехід до "Продексіма" одразу трьох збірників - Шотурми, Корсуна та Зварича. Не виступатимуть за франківців і ветерани колективу - Сімка та Кіндратів. Замінити цих та інших гравців, які більше не гратимуть за команду Павленка покликані Володимир Кардаш, Андрій Федюк, Артем Фаренюк, Микита Сторожук, Даниїл Абакшин, Владислав Моспан, Роман Кордоба, Ярослав Лебідь та Юрій Когут.

Щодо "Титана". Надзвичайно важливими для клубу, новим тренером якого став Павло Пічкуров, стали втрати Валерія Грицовця та Сергія Малишка, які переїхали до Білорусі. Натомість, з цього сезону кольори покровців захищатимуть Дмитро Калуков, Богдан Свірідов, Максим Бессалов, Микита Шпигар і Дмитро Ментяник.

Тож, вже у суботу шанувальники футзалу побачать чи зуміє "Ураган" перервати невдалу серію поєдинків проти свого суперника у чемпіонаті, натомість, покровці бажатимуть реваншу за фіаско у кубкових протистояннях.

Прес-служба АФУ

"Ураган" (Івано-Франківськ) - "Титан" (Покровське)  
15 вересня. Івано-Франківськ. Спорткомплекс КФВ - 12:00

Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), О. Сидорук (Вінниця), В. Гронський (Івано-Франківськ)
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

Поки у Черкасах вирують баталії Основного раунду чемпіонату Європи серед жінок, вітчизняна Екстра-ліга вже відкрила новий сезон. Нагадаємо, що стартовий поєдинок першого туру вже був зіграний у Львові, де "Кардинал-Рівне" зняв "скальп" з місцевої "Енергії" (чинного віце-чемпіона України, на хвилиночку!). Але по-справжньому Екстра-ліга стартує 15 вересня, коли будуть зіграні три з п’ятьох запланованих поєдинків. В одному з них івано-франківський "Ураган" прийматиме покровський "Титан".

Якщо казати про "Ураган", то ця команда, безумовно, була одним з головних ньюзмейкерів міжсезоння. Кадрова чистка фактично поставила всіх вболівальників та фахівців перед фактом: у новому сезоні ми побачимо дуже оновлений "Ураган". І за результатами "драконів" буде цікаво спостерігати саме в контексті того, як підопічні Максима Павленка виконуватимуть поставлені перед ними завдання щодо вдалого виступу в чемпіонаті України. Якщо дивитись на результати міжсезоння, то там "ураганівці" мали поєдинки, в яких і перемагали, і поступались. Але це були товариські матчі. А зараз прикарпатцям вже доведеться зіграти перший офіційний матч у новому сезоні. І мало того, що ця гра буде домашньою, так ще і проти суперника, якого важко назвати зручним для "драконів". До того ж, треба згадати, що "Ураган" вже кілька сезонів поспіль не може виграти перший домашній поєдинок у сезоні. І це, мабуть, теж в якомусь плані тисне на "драконів". Тому, підопічним Максима Павленка, перш за все, треба підійти до цієї гри готовими спочатку з психологічної точки зору, а потім - з ігрової. Тим більше, повторюємось, це буде перша офіційна гра оновленого "Урагану". А це означає, що гравцям івано-франківської команди треба зробити все для того, щоб місцевий вболівальник не тільки звик до нових облич франшизи, а і сприймав її позитивно. Тим більше, для деяких гравців прикарпатської команди гра з "Титаном" взагалі буде дебютною на рівні Екстра-ліги.

Щодо "Титану", то тут ситуація ще цікавіша. У минулому сезоні "титани" здобули бронзові медалі чемпіонату України, що є поки що найвищим досягненням клубу з Січеславщини. Однак, у новий сезон команда з Покровського вступила з новим тренером - Павлом Пічкуровим, який замінив Дмитра Камека. І тепер перед покровцями стоїть завдання-мінімум - повторити минулорічний результат. Звичайно, кістяк команди залишився ще з минулого сезону, але додались і нові гравці. Зокрема, прийшла "продексімівська" трійця Бессалов - Свірідов - Калуков. Двоє останніх згаданих гравців - це як раз ті виконавці, які можуть додати "Титану" гостроти в атаці. Плюс додайте сюди Ментянника та Шпигаря. І якщо Ментянник, скоріше за все, буде гравцем ротації, то Шпигар, з його вмінням виконувати великий обсяг чорнової роботи, цілком реально може претендувати на роль одного з "тіньових" лідерів "Титану". Так, у покровського клубу не було такої кадрової революції, як в "Урагані", але "титани" просто трохи підсилились, і в цьому плані можна сказати, що Павло Пічкуров отримав тих гравців, яких хотів бачити у себе.

До речі, щодо кадрових революцій. "Кардинал-Рівне", який також провів чистку своїх рядів у це міжсезоння, показав, як можна за короткий термін зробити непоганий колектив з великою кількістю новачків у складі. Але там по одному матчу ще складно судити про подальші перспективи рівнян. А от з "ураганівців", мабуть, питатимуть все-таки більше. І якщо у того ж "Кардинала", за словами Станіслава Гончаренка, ще є час на формування нової команди, то в "Урагану" такого дорогоцінного часу просто немає - "драконам" вже зараз треба давати результат, який хочуть бачити вболівальники.  

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, прогноз «5х5» - 1:2

14.09.2018 17:45

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804