ЕНЕРГІЯ – УРАГАН – 1:1. БОЙОВА НІЧИЯ У ЛЬВОВІ

Чергове "енергетичне дербі" переможця не виявило.

Поєдинок у Львові виправдав усі видані аванси – були тут і гострі нагоди, цікаві комбінації і не менш красиві голи. Але про все по порядку.

До заявки "Урагану" на матч з принциповим суперником потрапив юний голкіпер Микола Гуйван, який добре проявив себе як у матчах за дублюючий склад, так і в юнацькій збірній України U-17, де Миколі, до слова, довірили капітанську пов'язку. Здавалось би, нічого особливого в даній події немає, але це вкотре підкреслює націленість клубної філософії на підготовку власних молодих футзалістів, які прогресують і вже залучаються до ігор основної команди.

Принциповість поєдинку вже у стартові секунди підтвердив Роман Кордоба, що третім дотиком до м'яча вицілював у дальній кут. На жаль, "круглий" пройшов повз дальну стійку. Минає кілька миттєвостей і в центрі подій опинився Юрій Когут – після шикарної накидки від Федюка Юрію зовсім трохи не вистачило, щоб проштовхнути ігровий снаряд повз Войтовича. "Енергетики" відповіли потужним пострілом у виконанні Легендзевича і лише каркас воріт врятував "драконів" від неприємностей.

Та це була лише хвилинна втрата концентрації, адже в наступні хвилини переваги була повністю на боці франківців. Потужно стріляли Віталій Радевич і Роман Кордоба зі штрафного – кожного разу голкіпер суперників рятував свою команду. Андрій Федюк на правах капітана повів свою команду вперед і, хитнувши Ременця, невідпорно пробив у нижню "шістку" і знову Войтович відвів загрозу від власних воріт. Непогану нагоду відзначитись втратив Максим Мануйленко, що підкараулив львів'ян поблизу шестиметрової лінії і з вигідної позиції пробив вище воріт. Розряджав свою гармату і Микола Микитюк, після удару якого лише відчайдушність захисників "Енергії" дозволила зберегти свої ворота недоторканними.

А голи команди приберегли на останню хвилину зустрічі. Спочатку Даниіл Абакшин після довжелезної передачі від Ярослава Лебедя елегантно перекинув стража воріт. А згодом несподіваний рикошет приніс дивіденди господарям і Легендзевич за чотири (!) секунди до перерви на сирену зрівняв рахунок – 1:1.

Після відпочинку "Ураган" заграв у своїй традиційній манері, раз за разом змушуючи суперника притискатись до власних воріт. І коли, здавалось би, гол був неминучим, або добре на виходах грав Войтович, або нашим гравцям бракувало влучності. Чим менше часу залишалось до фінальної сирени, тим більше піднімався градус протистояння. Зокрема, шикарна триходівка Шеремета-Фаренюк-Когут завершилась невлучним ударом останнього. Близьким до дублю у грі був і Даниїл Абакшин, який на добиванні після удару Миколи Микитюка не зумів влучити у рамку воріт.

За 15,3 секунди до фінальної сирени Максим Павленко взяв тайм-аут, що завершився традиційним для подібних принципових поєдинків рішенням – Андрій Федюк вийшов у воротарській футболці. Господарі витримали натиск "драконів" під час розіграшу "зайвого", а завершальний удар Романа Кордоби разом з сиреною виявися невлучним. У підсумку, 1:1 -  "Ураган" втрачає два пункти у Львові, тоді як "Енергія" бере важливі очки у боротьбі за вихід до "чемпіонської шістки".

Зараз у Favbet Екстра-лізі настає пауза, пов'язана з виступами нашої збірної в основному раунді єврокваліфікації до Чемпіонату світу-2020. Наступний свій поєдинок "дракони" зіграють 8-го лютого, коли в гостях проведуть матч-відповідь 1/8 фіналу Кубка України проти житомирського "ІнБева".

"Енергія" – "Ураган" – 1:1 (1:1)
Голи:
Легендзевич (20) – Абакшин (20)
"Енергія": Войтович (в) – Легендзевич, Ковальчук, Гасюк, Танський - Буньо, Лютий, Струк (к), Мельник, Ременець, Квасній, Марциняк, Пелех, Пітуля (в).
"Ураган": Кардаш (в) – Федюк (к), Кордоба, Фаренюк, Когут - Микитюк, Радевич, Лебідь, Шеремета, Кузь, Швед, Мануйленко, Абакшин, Гуйван (в).
Попередження: Пелех (4), Легендзевич (39) – Микитюк (15), Федюк (26).

Пресслужба НФК "Ураган"

24.01.2020 09:24

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804