"ІНБЕВ" - "УРАГАН" - 5:3. ВСЯ БОРОТЬБА ПОПЕРЕДУ!

"Дракони" поступились у гостях + HIGHLIGHTS

Як і прогнозувалось, обидві команди розпочали доволі обережно, а перший небезпечений момент створили "дракони". Це Юрій Когут в ближньому бою не зумів переграти досдвідченого Андрія Мельника. Непоганий шанс відзначитись мали Руслан Шеремета та Микола Микитюк, яким в завершальній стадії зовсім трохи бракували влучності. А от "пивовари" відповіли результативно - Микола Івановський ударом головою відкрив лік голам у матчі. "Дракони" одразу помчали відіграватись і вже Мельнику довелось демонструвати всю свою майстерність після дальніх ударів Даниіла Абакшина та Сергія Коваля. Вийшов переможцем досвідчений страж воріт і в ближньому бою з Назаром Шведом. На 14-ій хвилині "дракони" були винагороджені за старання - Сергій Коваль потужним дальнім пострілом вразив дев'ятку воріт житомирян і відновив паритет на табло. 

За нічийного рахунку гості не збавили обертів й надалі тримали у напрузі "пивоварів", які, в свою чергу, запропонували суперникам доволі грубу, за мірками футзалу, гру. Мельник знову переміг у дуелі з Даниілом Абакшином, а після удару з лету від Романа Кордоби на допомогу житомирянам прийшла стійка. В атаці у відповідь господарі несподівано вийшли вперед - за сорок секунд до сирени на відпочинок капітан Роман Бакум запалив на табло спорткомплексу ФОК втішні для місцевих вболівальників 2:1.

Другий тайм розпочався з "холодного душу" для "драконів". Це Максим Чеберяк дезорієнтував Кардаша, підправивши "круглого" після удару Дениса Бланка - 3:1. В наступні хвилини близькими до взяття воріт були Сергій Коваль, Андрій Федюк та Роман Кордоба, але Фортуна цього дня була на боці господарів. І коли, здавалось би, гол назрівав відзначились... "пивовари". Денис Бланк чудово спіймав ігровий снаряд після розіграшу кутового, вразивши дев'ятку воріт Кардаша - 4:1.

Згодом Даниіл Абакшин забив свій десятий гол в чемпіонаті, з другої спроби відправивши м'яча точно за призначенням - 4:2. За три хвилини до фінальної сирени Руслан Шеремета вийшов у воротарській футболці, а "дракони" перейшли на гру вп'ятьох. Розіграш "зайвого" ледь не одразу завершився голом - удар Мар'яна Масевича голкіпер з труднощами перевів на кутовий. В наступній атаці свисток арбітра промовчав після відвертої гри рукою з боку Романа Бакума і капітан житомирян, приборкавши м'яча, відправив його у порожні ворота - 5:2. До кінця матчу "дракони" сквитали один гол. Це Мар'ян Масевич хитрим ударом у ближній кут забив свій другий м'яч в основі, та на більше гостям банально не вистачило часу - 5:3, "ІнБев" перемагає у домашній грі.

Матч у Житомирі продемонстрував, що цьогорічна Favbet Екстра-ліга тішить шанувальників гри 5х5 несподіваними результатами, а разом з тим додає цікавості та інтриги елітному дивізіону українського футзалу. Не варто робити трагічних висновків, адже попереду ще два тури регулярного сезону та матчі фінальної шістки, тож все ще може кардинально змінитись і основна боротьба за чемпіонство ще попереду. Потрібно пам'ятати, що поки є шанс - за нього потрібно боротися!

Наступний свій матч "Ураган" зіграє 22-го лютого на домашній арені. Цього дня "дракони" у Манежі КФВ зійдуться з принциповим суперником львівською "Енергією" у рамках чвертьфіналу Кубка України. Початок гри о 12:00.

"ІнБев" Житомир - НФК "Ураган" - 5:3 (2:1)
16 лютого. 
Favbet Екстра-ліга. м. Житомир, ФОК.
Голи: Івановський (8), Бакум (20, 38), Чеберяк (21), Бланк (28) - Коваль (14), Абакшин (36), Масевич (39)
"ІнБев": Мельник (в) - Бланк, Дзюба, Чеберяк, Бакум (к) - Іванов, Карбула, Івановський, Сєхов, Мосійчук, Вакула, Сорокін (в). Головний тренер: Михайло Соколовський.
"Ураган": Кардаш (в) - Федюк (к), Кордоба, Фаренюк, Когут - Микитюк, Коваль, Лебідь, Шеремета, Швед, Масевич, Абакшин, Хомяк (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Дзюба (17), Бакум (24), Чеберяк (33) - Лебідь (28), Абакшин (33)

Відеоогляд матчу:

Пресслужба НФК "Ураган"

16.02.2020 17:15