ІВАН ДАНИЛИШИН: "ГРА ЩЕ ДАЛЕКА ДО ТІЄЇ, ЯКУ Я ХОЧУ БАЧИТИ"

Наставник "Урагану" U-17 підбив підсумок І туру ЮЕЛ

Головний тренер "Урагану" U-17 Іван Данилишин у розмові з клубною пресслужбою розповів про перипетії І туру Юнацької Екстра-ліги.

- Розкажіть, як формували колектив до старту Юнацької Екстра-ліги?
- Я працюю з хлопцями місяць і колектив вже був сформований. Я лиш точково долучив до команди гравців, які навчаються в Коледжі фізичного виховання. Бачив потенціал, тож вирішив випробувати їх на майданчику. Як показав перший тур, прийняв правильне рішення, адже хлопці дуже допомогли нам.

- Який матч могли б назвати найкращим на турнірі? А який найменш вдалим?
- З точки зору гри найкращим можна назвати матч з КІВС "Енергія". Програючи по ходу гри 0:1 хлопці проявили бійцівські якості, боролись і на морально-вольових зуміли перемогти. Це однозначно одна з кращих ігор на турнірі. Щодо найгірших, то, звісно, поєдинок з "ДЮСШ №4-Кардинал-2" з Рівного. Ще до початку я бачив, що ми вже програли - виходячи з родягальні не було бажання перемогти. Сподівався, що команду поведе за собою капітан, але цього, на жаль, не сталося.

- Парадоксально, але найкраща та найгірша гра команди на турнірі відбулась в один і той же день. Як Вам вдалось налаштувати команду після поразки від "ДЮСШ №4"?
- Опісля гри у нас була спокійна розмова з хлопцями. Пояснив, що ми граємо не за "фантики", а за емблему на грудях. Наголосив, що такі ігри потрібно якнайшвидше забути і на матч з "Енергією" вийти з правильним налаштуванням. Тим більше, нас очікувало "енергетичне" дербі. Мені вдалось достукатись до них, вони правильно рухались на майданчику, не боялись грати в футзал і святкували перемогу.

- На першому турі команда зіграла 6 ігор протягом 5 днів. Складно хлопцям витримати подібний ритм?
- Звісно, що складно витримати, адже в нас в заявці на тур було всього 12 чоловік. До прикладу, у команди Рівного було 17 футзалістів, які весь час заміняли один одного. У першій грі було трохи складно пристосуватись до покриття, друга-третя зустрічі показали, хто більш готовий фізично, той і проводив більше часу на майданчику. А в останній грі Павло Скіцко взагалі зіграв 90% часу, тому що в нас ще не має такої довгої лавки. В цілому всі отримали ігровий час, всім надав шанс показати себе, переглянув хто в якому стані і на якому рівні зараз знаходиться та зробив для себе висновки на майбутнє.

- Якщо говорити про тур в цілому - задоволені грою команди?
- Відверто кажучи, ні, грою взагалі незадоволений. Враховуючи, скільки роботи за місяць ми зробили, як готувались, то хлопці на майданчику виконали лише 15% із запланованого. Звісно, результатом я задоволений, але гра ще далека до тієї, яку я хочу бачити на майданчику. 

- Чи проводитимете селекцію до команди?
- Звісно, що будемо. На жаль, Коледж фізичного виховання зараз закритий через карантин, але в нас навчається багато талановитих хлопців, яких можна було залучити на перегляд. Вже маємо домовленість, що найближчим часом до нас приїде на перегляд кілька гравців з інших команд. Маємо певні напрацювання в цьому напрямку, але поки ще рано говорити про когось конкретного. 

- Якщо ми торкнулись теми селекції, то виникає питання - чи будете залучати гравців з команди U-15?
- Скажу більше - вже на перший тур ЮЕЛ я хотів залучити кількох молодших гравців з команди Олександра Вонса. Та тури обох змагань пройшли майже один за одним, тому спільно прийняли рішення, що це буде занадто велике навантаження для футзалістів. На майбутнє так, ми обов'язково залучатимемо молодших гравців як до тренувального, так і до ігрового процесів. 

- А як щодо взаємозв'язку команди U-17 та "Урагану-2-КФВ"?
- Як ви знаєте, з дублюючою командою вже тренується Дмитро Федик. Також після І туру хочемо спробувати у другій команді і Павла Скіцка, який добре себе проявив в команді U-17. Одним з ключових завдань клубної вертикалі є максимально комфортний перехід гравця від однієї команди до іншої, тож що в команді U-17, що в "Урагані-2-КФВ" ми награємо однакові комбінації, щоб футзалісти знали як діяти в тій чи іншій ситуації і як правильно рухатись на майданчику. 

- Наступний тур Юнацької Екстра-ліги відбудеться аж на початку лютого. Як працюватимете під час цієї довгої паузи?
- Наразі ми працюємо в режимі п'яти тренувань на тиждень - чотири в залі та одне заняття з моторики. Щодо цієї паузи, то маємо певну невизначеність, адже, як відомо, з 8-го січня можливий локдаун в Україні. Тому думатимемо про те, як заповнити період локдаунду. Можливо, якщо погода дозволятиме, працюватимемо на штучних майданчиках та над фізичною підготовкою. Поки не відомо, чи буде зіграний другий тур, всі розуміють, яка зараз ситуація в країні і ніхто поки не дасть точної відповіді чи взагалі тур відбудеться.

Пресслужба НФК "Ураган"

17.12.2020 16:27

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804