КУБОК ЛЬВІВЩИНИ-2014. "СПОРТЛІДЕР+" - "УРАГАН" - 5:2

Івано-франківці стали "срібними" призерами турніру, поступившись у фіналі

Після "бронзи" на нещодавньому "Кубку Свободи" у Хмельницькому івано-франківський "Ураган" став срібним призером "Кубку Львівщини-2014". У фінальному матчі підопічні Івана Скіцка поступилися "Спортлідеру+". Цікаво, що за останні вісім днів ці суперники вже тричі зустрічалися один з одним на передсезонних турнірах, а вже 6 вересня вони знову зійдуться між собою в Івано-Франківську - у стартовій грі нового чемпіонату України.

У фінальному матчі "Кубку Львівщини" хмельницька команда виглядала явним фаворитом. Та все ж за відсутності травмованих Сімки і Зварича молоді "ураганівці" не виглядали хлочиками для биття. У першому таймі глядачі місцевого Палацу спорту "Галичина" стали свідками трьох забитих м'ячів, а їхніми авторами стали виключно хмельничани. Зокрема, на 9-й хвилині Сергій Рибак краще всіх зорієнтувався перед воротами після невеликого рикошету і відкрив рахунок. За п'ять хвилин до перерви Боргун прострілив з правого флангу, а Власович у боротьбі з Лясковським зрізав м'яч у власні ворота. Щоправда, вже за кілька секунд хмельничанин реабілітувався, розігравши швидку "стіночку" і віддавши результативний пас Рибаку - 2:1.

Мінімальним рахунок протримався майже 20 хвилин. Особливо "гарячим" за небезпечними моментами видався екватор другого тайму, коли прикарпатці буквально притисли суперника до власних воріт. Однак просто блискуче діяв голкіпер "Спортлідера" Максим Лисенко, який потягнув кілька "мертвих" м'ячів, не раз рятуючи свою команду. Натомість його франківський візаві Біров не зміг виручити на 34-й хвилині, коли подоляни втекли у контратаку, і Дмитро Калуков з шести метрів пробив по центру - 3:1.

Франківці намагалися відігратися у рівних складах, створили кілька непоганих нагода, а за 4,22 до фінальної сирени Боргун на своєму м'ячі став виходити у воротарській футболці. Розіграти більшість "Урагану" вдалося на 37-й хвилині, коли Антон Лясковський з метра замкнув простріл від Миколюка - 3:2. Однак знову "за гарячими слідами" прикарпатці пропустили: після помилки в захисті ніхто не завадив пробити Сергію Рибаку, який своїм більярдним ударом оформив "хет-трик", ставши у підсумку кращим бомбардиром турніру (7 голів).

Ще раз підопічні Івана Скіцка помилилися всього через хвилину, коли при грі вп'ятьох Мар'ян Пелех віддав незручну передачу партнеру, і м'яч по-зрадницьки закотився у власні порожні ворота - 5:2. До самої фінальної сирени "ураганівці" намагалися скоротити відставання, втім усі їхні спроби виявилися марними - Максим Лисенко стояв, наче стіна, і виявився непробивним. Вихід Засенка п'ятим польовим дозволив збити запал суперника та зберегти переможний рахунок. У підсумку "Спортлідер+" виграв другий передсезонний турнір. Після домашньої перемоги на "Кубку Свободи" підопічні Віктора Мглинця тріумфували і в місті Лева.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".

СПОРТЛІДЕР+ - УРАГАН - 5:2
Спортлідер: Лисенко - Рибак, Калуков, Фетько-к, Власович - Шеремета, Івонко, Засенко, Педяш - Чуднов, Копко.
Ураган: Колток (Біров, 21) - Корсун, Лясковський, Пелех, Боргун - Кіндратів-к, Рудавець, Ковельський, Горбатий - Миколюк, Цілик.
Голи: Рибак (9, 15, 37), Калуков (34), Пелех (38, автогол) - Власович (15, автогол), Лясковський (37).

КАЛЕНДАР ІГОР "КУБКУ ЛЬВІВЩИНИ-2014"

1 день - 20 серпня (середа)
14:00 СПОРТЛІДЕР+ - УРАГАН - 2:4 (товариський матч)
16:00 КАРДИНАЛ-РІВНЕ - КНЯЖИЙ РИНОК - 6:5
17:45 урочисте відкриття турніру
18:15 ЕНЕРГІЯ - ПРИВАТ - 5:0

2 день - 21 серпня (четвер)
13:00 ПРИВАТ - КНЯЖИЙ РИНОК - 2:3 (товариський матч)
15:00 УРАГАН - КАРДИНАЛ-РІВНЕ - 3:1
17:00 СПОРТЛІДЕР+ - ЕНЕРГІЯ - 4:4

3 день - 22 серпня (п'ятниця)
14:00 КНЯЖИЙ РИНОК - УРАГАН - 3:5
16:00 ПРИВАТ - СПОРТЛІДЕР+ - 2:7
18:00 Прощальний матч Валерія Легчанова
19:00 ЕНЕРГІЯ - КАРДИНАЛ-РІВНЕ - 0:2 (товариський матч)

4 день - 23 серпня (субота)
10:00 за 5-е місце ПРИВАТ - КНЯЖИЙ РИНОК - 5:3
12:00 за 3-є місце ЕНЕРГІЯ - КАРДИНАЛ-РІВНЕ - 2:4
14:00 фінал СПОРТЛІДЕР+ - УРАГАН - 5:2
16:00 урочиста церемонія нагородження

23.08.2014 18:22