MONTESILVANO FUTSAL CUP: ІВАНО-ФРАНКІВЦІ НА ТУРНІРІ В ІТАЛІЇ

Об'єднана команда України (U-17) фінішувала п'ятою, у "Надії-Прикарпаття" - "бронза"

Минулого тижня в Італії відбувся представницький міжнародний турнір "Montesilvano Futsal Cup-2018". Від України участь у цих змаганнях взяли Об'єднана команда України (U-17), складена з футзалістів Юнацької Екстра-ліги, та івано-франківська "Надія-Прикарпаття", яка грала у віковій категорії U-13.

Честь української збірної захищали п'ятеро вихованців Академії НФК "Ураган": голкіпер Микола Гуйван і "четвірка" універсалів - Роман Роїк, Дмитро Титов, Олександр Дичук, Віктор Русин, а помічником головного тренера був наставник "ураганівців" Володимир Салій.

На груповому етапі "синьо-жовтих" здобули три поспіль нічиї: з бельгійською "Скуадрою Мускрон" - 4:4 (Дичук, Русин-2, Титов), італійськими "Наполі Кальчетто" - 0:0 та "Віртус Романіна" - 3:3 (Деркач, Татьянко, Семенченко). І нарешті в останньому матчі групи "В" підопічні Віталія Одегова впевнено переграли італійську "Касаль Торраччіа" - 6:1 (Дичук-2, Роїк, Татьянко, Семенченко-2).

Далі у міні-турнірі за 5-8 місця "синьо-жовті" мінімально переграли ще одну італійську команду "Девілз К’єті" - 2:1 (Татьянко, Титов), після чого у надважкій боротьбі здолали угорський "Дунакеші Футзал" - 7:6 (Грицьків, Русин, Татьянко, Семенченко, Титов, Деркач, Роїк).

Відтак, на турнірі турнір "Montesilvano Futsal Cup" Об'єднана команда України (U-17) посіла підсумкове п’яте місце. Але такий результат можна вважати вдалим, оскільки склад нашої збірної був зібраний з гравців, яким ще немає 17 років, і тільки одному гравцеві наразі є повні 16 років. Решта хлопців - молодші на рік або два. Тож, в цьому плані результат можна розцінювати як непоганий у плані перспективи.

А от ще одна команда з України - івано-франківська "Надія-Прикарпаття" - повернулася додому з бронзовими нагородами турніру. У віковій категорії U-13 підопічні Івана Скіцка здобули три впевнені перемоги у своїй групі, перегравши італійські "Сан-Мартіно" (17:1) та "Девілз К’єті" (7:0), іспанську "Академію Ф6-2006" - 6:1.

Цікаво, що з іспанцями юні івано-франківці зустрілися у чвертьфіналі і  знову перемогли "Академію Ф6-2006" з рахунком 5:1. А от у півфіналі змагань "Надія-Прикарпаття" зіграла з латвійським "Нікарсом" внічию 0:0, однак поступилась у серії післяматчевих пенальті - 2:3. Втім, у матчі за підсумкове третє місце прикарпатці перемогли іспанську "Академію Ф6-2005", яка вважалась одним з фаворитів змагань. Підсумковий рахунок - 7:2 на користь "Надії-Прикарпаття", яка здобула "бронзу" турніру.

За інформацією сайту АФУ

02.07.2018 13:03