НФК «УРАГАН»: ПІДСУМКИ ПЕРШОГО КОЛА ЕКСТРА-ЛІГИ

Головний тренер Максим Павленко підсумував першу частину сезону

Перше коло Екстра-ліги завершено, тож можна підбити певні проміжні підсумки. Краще за тренерів цього ніхто не зробить, тож за коментарем сайт "Аматорський футзал України" звернувся до наставника івано-франківської команди.

Максим ПАВЛЕНКО, головний тренер "Урагану" (Івано-Франківськ):
- Насамперед ми не очікували такого результату, місця в турнірній таблиці і кількості набраних очок. За статистикою матчів ми переважали майже всі команди. Прикро, що нам бракує реалізації створених гольових моментів, яка б надавала впевненості. У більшості матчів нам доводилося відіграватися, а це говорить про брак психологічної стійкості. На жаль, з самого початку нам не вдалося виставляти оптимальний склад четвірок, який планувався і брав участь в передсезонних турнірах. По ходу чемпіонату довелося експериментувати зі складом і визнаю, що поки ці експерименти для нас є незадовільними, але ми не опускаємо руки. Розуміємо, що попереду друге коло, в якому ми цілком здатні набрати очки, піднятися до залікової вісімки і готуватися до серйозних матчів плей-оф. Ще є два місяці часу і я сподіваюся та вірю в те, що ми здатні виправити ситуацію, а наші футзалісти можуть показувати значно кращий результат.

- Чому так швидко завершили співпрацю з Тарасом Тарасовичем?
- Він не дуже добре провів збори і на передсезонних турнірах, на жаль, не вдалося його в повній мірі використати, тому що він мав проблеми зі здоров’ям, відповідно організм не завжди витримував навантаження, які були на тренуваннях. Через це йому не вдавалося вийти на пік форми. Як тільки він відновлювався, знову отримував травму. Все ж таки, вважаю, що ми прийняли правильне рішення, бо здоров’я – це головне. Якщо організм не сприймає такі навантаження, то значить Тарасу потрібно реалізовувати себе в іншій команді.  Хоча як гравець він мені дуже імпонує. На жаль, так сталося, але це життя.

- Що плануєте робити, щоб покращити стан справ у другому колі?
- Перш за все ми майже повністю змінили тренувальний процес. Він направлений на значне покращення функціонального стану. Працюємо над різними тактичними варіантами. Так само хочемо покращити гру при "стандартах", яких ми створюємо достатньо і значно переважаємо всі команди в цьому компоненті, але не можемо реалізувати небезпечні штрафні. А вже дійшло до того, що не можемо навіть пенальті реалізувати. Тому будемо працювати. "Ураган" - команда з ім’ям, яка завжди бореться за нагороди. Будемо сподіватися, що так буде і цього сезону, і що ми здатні виправити ситуацію, і будемо по-іншому готуватися до матчів плей-оф.

Андрій ГУЛІЙ, сайт "Аматорський футзал України"

17.11.2017 21:00