ОЛЕКСАНДР БУБЕН: «ПЛАНИ В НФК «УРАГАН» ГРАНДІОЗНІ!»

Керівництво та тренери «Урагану» окреслили плани на сезон 2015/2016 рр.

У п’ятницю, 16 жовтня, Народний футбольний «Ураган» провів брифінг за участі Президента НФК «Ураган» Олександра Бубена, головних тренерів «Урагану» та «Урагану-2» Івана Скіцка та Юрія Костишина, начальника підрозділу дитячо-юнацьких команд та секцій НФК «Ураган» Володимира Слободяна, на якому розповіли про стратегію розвитку клубу в сезоні 2015/16 рр.

Молода і перспективна команда «Ураган»
«В цьому сезоні головна команда повинна показати гідний результат. І підсумок залежить не стільки від занятого місця, а від змістовності гри кожного гравця і від змістовності дій тренерського штабу. У нас молода, але дуже перспективна команда, і це стосується не тільки виконавців, а й їхніх наставників», - зауважив Олександр Бубен.

Однак старт для франківців виявився не таким вже й безхмарним. І головний наставник «драконів» Іван Скіцко на разі вбачає кілька причин, які стоять на заваді здобуттю бажаних очок: «Перша, головна і найбільш болюча причина, - слабка реалізація моментів. Ми працюємо, і віримо, що в майбутньому ми вирішимо дану проблему. Другий чинник – відсутність досвідчених виконавців: клуб залишився без Андрія Сімки та Романа Колтка, яким досі шукаємо заміну. Третій момент – передсезонний турнір у Львові, на якому у складі молодіжної збірної України виступало одразу шестеро «ураганівців», тож і досі команді важко налагодити взаємодію у четвірках».

Як зазначив Іван Скіцко, впродовж першого кола одне з пріоритетних завдань - дати кожному гравцю можливість пограти, задіяти в матчах, дати ігрову практику. «Вірю, що до середини другого кола ми будемо в повній бойовій готовності і настрої. Дивлячись на турнірне становище, скажу, що в «Урагану» ще нічого не втрачено, є шанс поборотися за третє місце в регулярному чемпіонаті. Ми працюємо і сподіваємося, що завдяки високопоставленому тренерському процесу, тактичним заняттям ми будемо рости», - підсумував головний тренер.

«Кузня» талановитої молоді - команда «дублю»
Перед стартом сезону 2015/2016 рр. до і так омолодженого складу «Урагану» прибуло ще «молодої крові» в особі не кого іншого, як вчорашніх «дублерів» - гравців «Урагану-2 КФВ». Головний тренер «дублюючої» команди каже, що йому надзвичайно приємно, що п’ять гравців отримали можливість пройти навчально-тренувальні збори з «Ураганом», і троє з них таки потрапили в «основу». «На жаль, цього року навряд чи вдасться знову такою ж кількістю поповнити головну команду, адже на сьогоднішній день більшість гравців - першокурсники Коледжу фізичного виховання. Однак бачу, що є з ким працювати,є перспективна молодь. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми досягнемо хороших результатів», - зазначив наставник «дублю».

Новації в «ураганівській» Академії
Цього року НФК «Ураган» наблизився до мрії побудови Академії, яка б забезпечила розвиток спортсмена від дитячого віку аж до основної команди.
«Ми прийняли рішення розширити структуру клубу, і не тільки готувати професійних футзалістів, а й розпочати роботу з дітками, які хочуть займатися великим футболом, - каже Президент клубу».
Ще одним експериментом «Урагану» стало запрошення в наймолодшу вікову групу (4-5 років – авт.) не тільки хлопчиків і дівчаток. За словами керманича клубу до певного віку вони займатимуться разом з хлопчиками, а потім планується окремий розвиток жіночого футзалу та футболу.

Як розповів начальник підрозділу дитячо-юнацьких команд та секцій НФК «Ураган» Володимир Слободян, клубна школа з вересня працює у звичному режимі і працює із сімома віковими групами. «Приємно, що цього року у нас з’явилася ще одна експериментальна група – 4-5-річні дітки. Були здивовані, що батьки на ентузіазмі хочуть, щоб їхні ще такі маленькі дітки вже займалися спортом. А ми в свою чергу стараємося приділити таким діткам максимум уваги», - розповів Володимир Слободян.

За словами Володимира Ярославовича, порівнюючи з минулим сезоном, помітна позитивна динаміка росту ДЮСШ, адже в кожній групі займається не менше двадцяти дітей. Та попри це керівництво клубу і далі шукає перспективи розвитку Академії, та намагається «знайомитися» із моделями інших клубів, які мають досвід спільної підготовки футзалістів та футболістів.

Технічне забезпечення Академії
Активно ведеться робота і по завершенні будівництва спортивних майданчиків, на яких зможуть займатися вихованці ДЮСШ, а у вільний час орендувати команди міста.
«Відкриття планується на 31 жовтня, тож, сподіваємося, що люди, яких ми б хотіли бачити на цьому відкриті, будуть присутні. Подальший розвиток всієї території біля Німецького озера потребує глобального рішення, адже не вся територія ще освоєна, є ще футбольне поле, і ми маємо ідеї, як приватною ініціативою, державними можливостями, європейськими програмами, зробити якісне штучне покриття, де б могли проводитися змагання з великого футболу.

Крім того, майданчики дадуть змогу розвинути й інші види спорту, зокрема пляжний футбол, адже третій майданчик, який ми відкриваємо, є саме піщаним. Тож можна використовувати його і для пляжного волейболу. На відкритті хотіли б бачити потенційного голову міста, представника Федерації футболу України, Асоціації пляжного футболу, волейболу, хочемо закцентувати, що Івано-Франківськ готовий для розвитку таких видів спорту», - поділився планами Олександр Бубен.

Шкільному турніру з футзалу «Кубок НФК «Ураган» бути!
Як зауважив головний організатор міжшкільних змагань п’ятий за ліком розіграш Кубку НФК «Ураган» розпочнеться 2 листопада матчем за Суперкубок, а вже 7 листопада стартує груповий раунд змагань.
На разі організатори очікують на підтримку проекту з боку органів місцевої влади. «Проект вже набув популярності, масовості, і напрацьованих стандартів, тому на сьогоднішній день його можна презентувати владі і віддати турнір на спільну співпрацю обласної, міської влади, районних державних адміністрацій.

Турніру однозначно необхідне підсилення. На рівні профільної Асоціації вже є напрацювання з Міністерством молоді і спорту України на розвиток Шкільного турніру, а саме проведення його фінальної частини в Києві. Також є домовленості в рамках програми УЄФА «Хет-трик» про передачу збірного штучного покриття. Тобто крок за кроком розвивається матеріальна база», - підсумував Олександр Бубен.

Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган». Фото Олекси БУТЧАКА.


 

17.10.2015 23:12