ПЛЕЙ-ОФФ. 1/2 ФІНАЛУ. «СПОРТЛІДЕР+» - «УРАГАН» - 6:2

Покер кращого бомбардира Екстра-ліги приніс другу перемогу хмельничанам

Для "Урагану" матч розпочався не те, що з шоку, а з справжньої шокової терапії. Вже на 18-й секунді Доманський грубо покарав Зварича за помилку в центрі майданчика і відкрив рахунок. Але це були тільки квіточки. Ягідки з'явилися далі - Доманський практично відразу ж оформив дубль. Ось так, на першій хвилині, "Спортлідер+" повів 2:0. І підопічні Віктора Мглинця не хотіли зупинятися на досягнутому. Але замість цього вони дозволили "Урагану" з часом вирівняти гру, і гості почали потихеньку шукати ключі до воріт Лисенка. Забігаючи вперед, скажемо, що "драконам" за підсумками першого тайму не тільки вдалося вирівняти гру. Вони частіше, ніж їх візаві, загрожували воротам. І, врешті-решт, одна із спроб призвела до голу Сімки на 9-й хвилині.

Склалося враження, що забивши цей гол, гості трохи заспокоїлися. Тепер вони намагалися діяти більш впевнено, щоб потім знайти шанс і для другого взяття воріт. Але при цьому їм слід було діяти трохи акуратніше, оскільки "ураганівці" швидко набирали командні фоли. Цим хмельничани намагалися користуватися, і в деяких моментах акуратність зі сторони івано-франківців могла призвести до ще одного взяття воріт Бірова. Однак сталося все не так, як планували підопічні Віктора Мглинця. На 16-й хвилині Фетько грубо обрізався, чим і скористався Горбатий, який вийшов на побачення з Лисенком і переграв його - 2:2.

На жаль, це було остання позитивна дія Горбатого в цій грі. На 19-й хвилині Юліан зіткнувся з Лисенком і на деякий час втратив свідомість. Відразу ж згадався епізод імені Олега Гусєва та Дениса Бойка в матчі "Дніпро" - "Динамо", коли тільки Канкава зміг врятувати життя легендарному "динамівцю". На щастя, і цього разу обійшлося без летального результату, але для Горбатого гра була закінчена - його відвезли в лікарню. А Лисенко отримав червону картку, і в підсумку місце у воротах зайняв Тимощук. У гостей з'явився шанс розіграти більшість і вийти вперед. Проте по їхніх діях було видно, наскільки вони деморалізовані. Більше того - "дракони" примудрилися при грі в більшості привезти собі шостий фол. У підсумку Калуков реалізував дабл-пенальті, і на перерву "Спортлідер+" пішов з гарним настроєм - 3:2.

Підопічні Івана Скіцка намагалися більш активно розпочати другий тайм. Але не все вдавалося гостям в цьому поєдинку. Напевно, втрата Горбатого, у якого, як вже стало відомо пізніше, діагностували струс мозку, все-таки позначилася на грі "Урагану". У свою чергу, у "Спортлідера+" розігрався Калуков, який фактично перетворив другий тайм у свій бенефіс. Оформлений покер - тому підтвердження. Не допомогла "Урагану" та зміна воротаря - Колток хоч і врятував "Ураган" в декількох епізодах, але його зусиль для того, щоб повернути "Ураган" в гру, було замало.

Фінальна сирена зафіксувала рахунок 6:2 на користь "Спортлідера+". А це означало тільки одне: подоляни можуть вже в третьому матчі оформити путівку у фінал.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. Плей-офф. 1/2 фіналу (2-й матч)
"СПОРТЛІДЕР+" (Хмельницький) - "УРАГАН" (Івано-Франківськ) - 6:2 (3:2)
 
25 квітня. 14:30. Хмельницький, Спорткомплекс УМВС. 300 глядачів.
Арбітри: Іванов (Дніпропетровськ), Білащенко (Чернігів), Кіндій (Львів). Спостерігач арбітражу: Кузьменко (Київ).
 
Спортлідер+: М.Лисенко (Тимощук, 19) - Калуков, С.Рибак, Доманський, Фетько-к - Михайленко, Чуднов, Педяш, Власович.
Ураган: Біров (Колток, 28) - Кіндратів-к, Сімка, Зварич, Горбатий - Пелех, Корсун, Миколюк, Лясковський - Боргун, Баланик, Рудавець, Цілик.
Голи: Доманський (1, 1), Калуков (20, 28, 33, 34) - Сімка (9), Горбатий (16).
Попередження: Михайленко (4) - Пелех (27).
Вилучення: Лисенко (19, небезпечний напад на суперника з нанесенням травми із ризиком для життя).
 
26.04.2015 17:52