ПЛЕЙ-ОФФ. 1/2 ФІНАЛУ. «УРАГАН» - «СПОРТЛІДЕР+» - 4:2

Зварич і компанія перемагають, тож серія продовжиться ще у неділю

Всі розуміли, що для "Урагану" у цьому поєдинку був момент істини. Тому ніхто не здивувався тому, що "дракони" з перших хвилин почали грати першим номером, бажаючи забити швидкий гол і взяти гру під свій контроль. І ця ставка, в принципі, могла зіграти. Однак коли справа доходила до вирішальних ударів, то прикарпатцям постійно чогось не вистачало. Досить згадати хоча б момент, який був у Зварича, коли той виходив на ударну позицію, проте влучив у штангу. Хоча, відверто кажучи, таких дійсно забійних моментів у "Урагану" було не так і багато по ходу першої 20-хвилинки. Але при цьому підопічні Івана Скіцка практично повністю контролювали хід гри, що було логічно, якщо згадати, який рахунок у серії був перед цим поєдинком.

Що ж стосується "Спортлідера+", то хмельничани грамотно намагалися грати в обороні. Однак не можна не відзначити, що при першій же можливості вони намагалися включати пресинг, щоб відразу ж отримати можливості для контрвипади. Але все-таки кілька разів подоляни змогли змусити понервувати івано-франківську торсиду. Щопправда, фарт був на боці "ураганівців". Не допомогли підопічним Віктора Мглинця і ті кілька поданих кутових поспіль, які були під кінець першого тайму.

В принципі, той малюнок гри, які обидві команди намалювали по ходу гри, при нулях на табло виглядав абсолютно логічно. І "Ураган", і "Спортлідер+" розуміли ціну помилок. Тому вони намагалися грати більш обережно. Але вже на початку другого тайму господарі майданчика вирішили викинути зі своїх голів всяку обережність і стали поступово переходити до більш активних дій. Щоправда, при цьому ризик оголити тили, а знаючи, як "Спортлідер+" може покарати, це можна було вважати не зовсім вірним рішенням. Тим не менш, прикарпатці, яких ще підганяли рідні вболівальники, вирішили взяти бика за роги.

І це незабаром дало свої плоди. На 27-й хвилині Зварич отримав шикарний пас з глибини і холоднокровно переграв Тимощука в ближньому бою. На цьому "дракони" не зупинилися, і вже через кілька миттєвостей знову в центрі уваги опинився Зварич, який прийняв ще одну чудову передачу після розіграшу ауту, а потім пробив у дальній кут. М'яч від штанги влетів у ворота Тимощука. 2:0 на впродовж однієї  хвилини - це був практично перелом у грі, яка ще в першому таймі була більше схожою на шахову партію. Але тепер "Ураган" починав набирати обертів. І це зайвий раз підтвердила 31-а хвилина, на якій м'яч знову опинився у воротах гостей. Зварич вкотре скористався класною передачею від партнерів і міг зробити хет-трик, але замість цього він віддячив Цілику за дві результативні передачі і дав можливість Андрію забити свій перший м'яч за основний склад "Урагану" - 3:0.

Такий перебіг подій змусив хмельничан взятися за голову. Їм потрібно було зрозуміти, за рахунок чого можна буде відігратися. Віктору Мглинцю доводилося тепер задіяти Педяша в якості п'ятого. Тим не менш, "лідерам" незабаром вдалося знайти вагомі аргументи для "Урагану". І якщо гол Доманського можна вважати працею хмельницької команди, то гол Фетька, після якого рахунок став мінімальним, міг би і не відбутися, якби не помилка Рудавця, що призвела до удару Рибака і добивання вищезгаданого Фетька - 3:2.

Повернувши інтригу у матч, хмельничани продовжували і надалі грати з п'ятим польовим. Це було логічно: гості хотіли врятувати гру. Крім того, таким чином футзалісти в малиновій формі намагалися не дати своїм візаві шансу втекти в контратаку, інакше тоді довелося б фолити. А у "лідерів" до того моменту було вже п'ять командних порушень. Тож фолити підопічним Віктора Мглинця було небажано. Однак вони все-таки сфолили за 29 секунд до сирени. Покарання послідувало відразу: Миколюк холоднокровно реалізував 10-метровий. І цей забитий дабл-пенальті фактично підвів риску під цим протистоянням - 4:2. Однак ця перемога означала ще й те, що ця півфінальна серія буде мати продовження як мінімум на ще один матч, який відбудеться вже завтра.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. Плей-офф. 1/2 фіналу (3-й матч)
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "СПОРТЛІДЕР+" (Хмельницький) - 4:2 (0:0)
 
2 травня. 14:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 700 глядачів.
Арбітри: Гора (Київ), Якимишин (Львів), Овчинніков (Сімферополь)Спостерігач арбітражу: Фролов (Київ).
 
Ураган: Колток - Корсун, Боргун, Миколюк, Лясковський - Кіндратів-к, Сімка, Зварич, Цілик - Рудавець, Пелех.
Спортлідер+: Тимощук - Калуков, С.Рибак, Доманський, Фетько-к - Михайленко, Чуднов, Педяш, Власович - Мартинюк.
Голи: Зварич (27, 27), Цілик (31), Миколюк (40) - Доманський (33), Фетько (34).
Попередження: Пелех (37) - Доманський (27), Фетько (30).
Рахунок у серії: 1:2
 

02.05.2015 19:03