ПЛЕЙ-ОФФ. 1/4 ФІНАЛУ. «УРАГАН» - «ЕНЕРГІЯ» - 2:2, ПЕН. 1:2

У драматичному матчі "енергетики" по пенальті виривають першу перемогу у серії

Безумовно, з усіх чвертьфінальних поєдинків той, який проходив в Івано-Франківську, мабуть, викликав найбільш величезний інтерес. Все-таки, дербі є дербі. Тому, що там було, на що подивитися. І скажемо відразу, що "Ураган" та "Енергія" не розчарували. Вони показали футзал, гідний фіналу. Це можна сказати без перебільшення!

Обидві команди практично зі стартовим свистком приступили, як прийнято в таких випадках говорити, від слів до справи, не вдаючись до розвідки боєм. Про це свідчили і моменти, які мали "Ураган" та "Енергія" протягом першої половини стартової 20-хвилинки. Так, у львів'ян було два реальних моменти для того, щоб забити перший гол у цій грі, але на допомогу Бірову два рази приходили штанги. У господарів же могли відзначитися Лясковський і Боргун, але ворота Кардаша залишалися на замку. Тим не менше, початок було покладено. А продовження було не менш цікавим. Обидві команди, не змовляючись, практично кожну свою атаку завершували ударами по воротах. Тому, в будь-який момент шальки терезів могли схилитися як в одну, так і в іншу сторону. Від цього, відповідно, зростала напруга і на трибунах, і на самому майданчику, де іноді виникали невеликі конфлікти, які, правда, тут же вичерпувалися.

Однак найцікавіше почало відбуватися ближче до кінця першого тайму. Все почалося з того, що в якийсь момент "ураганівці" різко додали. І це незабаром знайшло своє підтвердження в стрімкій атаці, яку точним ударом завершив Юліан Горбатий. Гості тут же спробували відігратися, і незабаром вони таки домоглися свого. За 42 секунди до перерви брати Грицини організували контрвипад, і Михайло Грицина зрівняв цифри на табло манежу Коледжу фізвиховання. Крім того, "енергетики" могли ще й вийти вперед, але зробити це до перерви їм не вдалося - 1:1.

Натомість "біло-зеленим" вдалося це зробити практично на початку другої половини зустрічі. Зробив це Максим Павленко. Такий швидкий гол змусив підопічних Івана Скіцка перебудовуватися і думати, як би швидше відігратися. І, на щастя для господарів, їм незабаром вдалося зрівняти рахунок. Зробили це "дракони" після розіграного Ціликом і Зваричем розіграшу штрафного. Це була домашня заготовка "червоно-чорних", і вона призвела до голу Зварича – 2:2. На цьому 9-й номер "Урагану" не зупинився і ще кілька разів мав шанс "розписатися" у воротах Кардаша, однак збутися мріям Михайла не судилося.

Після того, як рахунок знову став рівним, градус гри знову почав підніматися. І, як і в першому таймі, в будь-який момент фортуна могла бути як на боці "Урагану", так і на стороні "Енергії". Варто відзначити вдалу гру воротарів обох команд – Бірова і Кардаша. Багато в чому завдяки їх зусиллям рахунок на табло продовжував залишатися рівним. І чим менше залишалося часу до кінця основного часу, тим більше зростали шанси побачити серію післяматчевих 6-метрових. Судячи з того, як активно намагалися атакувати футзалісти "Урагану", вони не дуже хотіли переводити гру в лотерею. А от львів'яни, мабуть, були не проти. Принаймні, ближче до кінця другого тайму вони намагалися більше робити акцент на оборону, і це багато про що говорило.

І все-таки серія пенальті відбулася. Вона була дуже драматичною. Героєм цієї післяматчевій серії цілком реально міг стати Віталій Біров, який парирував два пенальті. Але всю його роботу зіпсував Орест Боргун, який не забив вирішальний 6-метровий. Після цього серія перейшла в перестрілку до першого промаху. А там нерви виявилися міцнішими у гостей. Все вирішилося після того, як капітан "Енергії" Андрій Федюк зробив рахунок 2:1 на користь львівської команди. А ось Горбатий не зміг переграти Кардаша з "точки". У підсумку "Енергія" змогла здобути перемогу в першому матчі чвертьфінальної серії і повела в рахунку. Тим цікавіше буде подивитися за львівською частиною цього "енергетичного" дербі.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. Плей-офф. 1/4 фіналу (1-й матч)
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЕНЕРГІЯ" (Львів) - 2:2, по пенальті 1:2
 
6 березня. 14:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 800 глядачів.
Арбітри: Кравцов (Рівне), Подворний (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: Олійник (Київ).
 
Ураган: Біров – Кіндратів-к, Зварич, Цілик, Кефа – Лясковський, Горбатий, Корсун, Боргун – Пелех.
Енергія: Кардаш – Мик.Грицина, Коваль, Мих.Грицина, Павленко – Федюк-к, Кузь, Денис, Маринюк.
Голи: Горбатий (19), Зварич (25) – Мих.Грицина (20), Павленко (22)
Попередження: Маринюк (17), Мих.Грицина (38).

Серія пенальті: Мик.Грицина (0:0, воротар), Баланик (0:0, вище воріт), Мих.Грицина (0:1), Корсун (1:1), Коваль (1:1, воротар), Боргун (1:1, штанга), Федюк (1:2), Горбатий (1:2, воротар).
Рахунок в серії – 0:1
 
06.03.2016 19:35