ПЛЕЙ-ОФФ. 1/4 ФІНАЛУ. «УРАГАН» - «ЛОКОМОТИВ» - 3:7

В яскравому емоційному матчі "залізничники" забили у гостях 7 м'ячів + ВІДЕО

25 березня в українському футзалі свого роду поворотний день – у чотирьох містах стартував плей-офф, і в програмі суботнього дня були перші чвертьфінальні матчі.
 
"Ніколи не говори ніколи", – це про головного тренера івано-франківського "Урагану" Максима Павленка, команда якого на своєму майданчику приймала харківський "Локомотив". Коли в лютому в керівництві франківського клубу прийняли рішення про зміну головного тренера, то призначений на цю посаду Максим Павленко заявив, що виходити на майданчик він не буде, а зосередиться виключно на тренерській роботі. Однак плей-офф – це зовсім інший турнір, до того ж, "ураганівці" на фініші регулярного чемпіонату показали не найкращі результати. Так що довелося найбільш віковому футболісту нашої Екстра-ліги знімати копочки з цвяха і вже з майданчика вести свою команду до вирішення поставленого перед клубом завдання – для початку, виходу в півфінал.

Стартові хвилини матчу видалися досить спокійними, незважаючи на те, що трохи активнішими були господарі, а при втраті м'яча одразу ж намагалися пресингувати поблизу володінь Литвиненка. Якісь спроби дальніх ударів робилися з обох сторін, але вони не несли загрози. А ось на 7-й хвилині біля воріт гостей виник перший по-справжньому гольовий момент. Сімка у штрафному підставив ногу під удар, і м'яч, пролетівши під Литвиненком, влучив у штангу.

Але це був лише рідкісний епізод, коли атакуючій стороні дозволили розвернутися у штрафному. У хід продовжували йти удари з будь-яких дистанцій, і в цьому "Локомотив" досяг успіху. На 12-й хвилині після закидання Бондаря з ауту Свірідов здорово приклався до м'яча, який, як снаряд, влетів в ближній верхній кут - 0:1.
 
Малюнок гри після голу практично не змінився, ніхто біля своїх воріт не сидів – все-таки своє щастя краще шукати біля чужих воріт. На 15-й хвилині злагоджену взаємодію продемонстрували Пелех і Корсун. Перший м'якою поздовжньої передачею прокинув м'яч, а другий з лінії штрафного технічно пробив над плечем Литвиненка - 1:1.

Головний тренер "Локомотива" Євген Ривкін відразу ж взяв тайм-аут, але він був більше потрібен для паузи. Після тайм-ауту гості акуратніше заграли біля своїх воріт, ну, а попереду розраховували на перевірену зброю – дальні удари. Вона принесла результат і ще раз, вже на 18-й хвилині. Свірідов пробив по воротах метрів з 12-ти, м'яч знайшов ногу Сімки, і вже від неї влетів у кут воріт - 1:2. Кінцівка тайму пройшла по половині "Локомотива", але удари Зварича, Коваля і Павленка були неточними.

Напевно, у перерві господарі будували якісь плани на другий тайм, але якими б вони не були, гра різко завдала їм серйозний удар. Для початку Свірідов дальнім ударом втретє відправив м'яч у сітку, а незабаром блиснув Дмитро Сорокін, який один в один обіграв Зварича, після чого пробив у дальній кут.
 
Така різка трансформація рахунку 1:2 до 1:4 – це вже серйозно. "Урагану" вдалося додати в динаміці, але от з креативом було складніше, адже чим-чим, але в позиційній обороні "Локомотив" грати вміє. Гра з п'ятим з боку господарів явно напрошувалася, але Максим Павленко не квапився кидати на майданчик п'ятого польового гравця. Коли ж вперше це зробив – на 32-й хвилині Зварич з'явився у воротарській футболці, господарі припустилися помилки, що дозволило Литвиненку зі свого штрафного точно пробити по порожнім - 1:5.
 
"Мінус 4" у господарів, але це був не вирок. Двох хвилин при грі "5 на 4" знадобилося "Урагану", що відіграти два голи, і якщо м'яч Кіндратіва був спонтанним – до капітана франківців м'яч вдало відскочив від Зварича, то коли забивав вже сам Зварич, все було розіграно на рівні - 3:5.

Здавалося б, ось вона, інтрига, повернулася, але якою ж мінливою і тонкою буває гра. Після тайм-ауту "Локомотив" перевів гру на половину господарів, заробив аут, який виявився результативним. Ніхто з "ураганівців" не вгледів за Лебедем, який після передачі Бондаря з меж штрафного пробив без шансів для Бірова - 3:6.
 
Грати залишалося близько чотирьох хвилин, Зварич практично не залишав майданчик, граючи п'ятим польовим, але ні одного забійного моменту "Урагану" більше створити не вдалося. Підвів же підсумок першого матчу чвертьфінальної серії Дмитро Сорокін, за лічені секунди до сирени оформив дубль ударом через весь майданчик у порожні ворота - 3:7.

"Локомотив" після виїзду в Івано-Франківськ повів в серії, але це нічого не значить. Через тиждень суперникам належить матч у Харкові, і "Урагану" під силу зробити так, щоб він у чвертьфіналі не став останнім.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, Sport.ua

Чемпіонат України. Екстра-ліга. Плей-офф. 1/4 фіналу (1-й матч)
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЛОКОМОТИВ" (Харків) - 3:7 (1:2)
 
25 березня. 12:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс Коледжу фізвиховання. 800 глядачів.
Арбітри: Подранний (Житомир), Кравцов (Рівне). Спостерігач арбітражу: Проць (Дрогобич)

Ураган: Біров - Кіндратів-к, Сімка, Зварич, Шотурма - Павленко, Коваль, Корсун, Пелех - Микитюк.
Локомотив: Литвиненко-к - Сірий, Бондар, Лебідь, Свірідов - Білоцерківець, Літвінов, О.Сорокін, Д.Сорокін.
Голи: Корсун (1), Кіндратів (34), Зварич (35) - Свірідов (12, 18, 21), Д.Сорокін (23, 40), Литвиненко (32), Лебідь (36).

Рахунок в серії - 0:1.

Матч в Івано-Франківську очікувався з інтересом, тому що було багато питань без відповідей. І, судячи з результату першої гри між "Ураганом" та "Локомотивом", деякі питання отримали не тільки відповідь, а і доповнення до них. Нерозв’язаною проблемою став для "драконів" автор хет-трика Богдан Свірідов. Фактично його два голи у той момент, коли ще була нічия, схилили шальки терезів на користь "Локо".

Але ніхто не міг передбачити, що "залізничники" зіграють так результативно, та ще й в Івано-Франківську. Звідси робиться наступний висновок: робота над помилками після провалу в Покровському якщо і була зроблена, то не належним чином. Погодьтесь: не може така команда, як "Ураган", у двох матчах поспіль пропускати більше п’яти м’ячів. Тому, поки що складно сказати, за рахунок чого "Ураган" зможе повернути інтригу в серії до двох перемог, адже прикарпатцям доведеться зіграти у Харкові. 

За інформацією сайту АФУ

25.03.2017 18:10