ПЛЕЙ-ОФФ. ЗА 3-Є МІСЦЕ. «ЕНЕРГІЯ» - «УРАГАН» - 2:1

"Енергетики" розпочинають "бронзову" серію з мінімальної перемоги

Напевно, вперше в цьому сезоні наставник "Енергії" Максим Павленко не вийшов на паркет, а замість цього керував діями своїх підопічних з тренерської лави. Відповідно, зазнала зміни друга четвірка львів'ян, в якій знайшлося місце для Писька і Дениса. Забігаючи наперед, скажемо, що відсутність Павленка у другій четвірці "енергетиків" позначилася.

Іван Скіцко теж вирішив вдатися до деяких змін. Так, гру почала та четвірка, яка у півфіналі була номінально другою. Крім того, в "основу" повернувся Горбатий. Щоправда, він лише періодично з'являвся по ходу матчу, оскільки наставник "Урагану" більше довіряв іншим гравцям в четвірках.

Сама ж гра могла реально розпочатися з рахунку 1:0 на користь "драконів". Це Зварич чи то бив, чи то прострілював, але все-таки змусив вступити в гру Кардаша, а Сімка, котрий добивав другим темпом, в підсумку обмежився тільки заробленим кутовим. Львів'яни трохи пізніше теж відповіли своїм моментом, але Бірову вдалося розрядити обстановку біля своїх воріт. В цілому ж гра носила більш позиційний характер (якщо так можна висловитися). І "Енергія", і "Ураган" робили ставку на те, щоб розігрувати свої комбінації до вірного. Правда, іноді гра пожвавлювалася досить-таки непоганими атаками.

Загалом поєдинок носив нічийний характер, і нулі на табло спорткомплексу "Галичина" були логічними. "Ураган" намагався атакувати, але не міг розкрити компактну оборону "Енергії" (хоча атаки гостей і були трохи гостріше, коли вони виходили). А "енергетики" не завжди змушували Бірова вступити в гру. Це, природно, не подобалося Максиму Павленку, який взяв тайм-аут на останній хвилині першого тайму. Зазвичай після таких хвилинних перерв "Енергія" йде з п'ятим. Але оскільки на паркеті і так знаходилася перша четвірка, то цей варіант відпадав сам собою. І, як з'ясувалося пізніше, головний тренер "енергетиків" не прогадав. Через кілька миттєвостей львів'янам вдалася атака, яка закінчилася прострілом Кузя і голом Багряка з "п'ятачка". А грати залишалося близько тридцяти секунд. Але цього часу івано-франківцям не вистачило для того, щоб відігратися.

Однак початок другого тайму дав всі підстави вважати, що "Ураган" не захоче так просто відпускати "Енергію". Підопічні Івана Скіцка стали грати більш активно, втім, при цьому вони натрапили на опір з боку львів'ян. "Біло-зелені" почали грати в обороні таким же чином, як грав "Ураган" у стартовій 20-хвилинці. Тобто - щільно і без шансів розвитку якихось позиційних атак. Тому "драконам" потрібно було щось придумати, щоб змінити хід гри. Львів'яни, у свою чергу, по мірі можливостей, теж намагалися не залишати надій подвоїти рахунок. Але Біров не хотів знову капітулювати.

Згідно всіх законів жанру, все цікаве почалося в останні п'ять хвилин. Спочатку Іван Скіцко все-таки перейшов на гру з п'ятим польовим, хоча цей хід прогнозувався трохи раніше. Тим не менш, перший розіграш більшості приніс свої плоди - Зварич зрівняв рахунок. Цей гол, напевно, повинен був додати гостроти атакам івано-франківців. Можливо, так і було б, але обрізка Лясковського призвела до перехоплення від Федюка, який майстерно покарав молодого "ураганівця" за цю помилку - 2:1. І знову гості пішли з п'ятим. Але на цей раз розіграш зайвого у прикарпатців не пішов. Більш того - після того, як Зварич завадив Кардашу пробити по порожнім воротам, голеадор "Урагану" отримав червону картку. А якщо врахувати, що до кінця основного часу залишалося менше двох хвилин, то ставало зрозуміло, що шансів у гостей на порятунок гри стало значно менше.

Тим не менш, варто віддати належне "драконам", які, навіть граючи в меншості, намагалися атакувати, але відсутність наконечника все-таки відчувалася. Крім того, за кілька секунд до сирени Кузь ледь не зробив рахунок 3:1 на користь "Енергії". Але на цей раз Біров не пропустив. Тим не менш, навіть цей втрачений момент не завадив "Енергії" відсвяткувати перемогу в першому матчі "бронзової" серії.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Екстра-ліга. Плей-офф. За 3-є місце (1-й матч)
"ЕНЕРГІЯ" (Львів) - "УРАГАН" (Івано-Франківськ) - 2:1 (1:0)

16 травня, 13:00. Львів, Палац спорту "Галичина". 300 глядачів.
Арбітри: Іванов (Дніпропетровськ), Кухарь (Кривий Ріг). Спостерігач арбітражу: Кравцов (Київ).

Енергія: Кардаш - Федюк, Кордоба-к, Багряк, Кузь - Мик.Грицина, Мих.Грицина, Писько, Денис.
Ураган: Біров - Кіндратів-к, Сімка, Зварич, Цілик - Корсун, Боргун, Миколюк, Лясковський - Пелех, Горбатий.
Голи: Багряк (20), Федюк (38) - Зварич (36).
Попередження: Денис (29).
Вилучення: Зварич (39, небезпечний напад на суперника).

Рахунок в серії: 1:0

16.05.2015 14:24