ПОПОВНЕННЯ У ДУБЛІ "ДРАКОНІВ"

"Ураган" представив нового наставника і масажиста дублю + ВІДЕО

У новий сезон дублюючий склад НФК "Ураган" вступить з новим наставником, яким став вже екстренер клубної Академії Юрій Іванишин. Також "дубль" отримає поповнення і в медичній службі - над відновленням "ураганівської" молоді працюватиме масажист з п'ятирічним досвідом роботи у спортивній реабілітації Святослав Карпенко. Традиційно представлення нових облич пройшло у Лігві Драконів - офіційному Фан-шопі клубу, який не так давно відчинив свої двері для шанувальників "Урагану".

Широкому загалу новачків представив віцепрезидент клубу Олександр Бубен, який і розповів про основні завдання дублюючого складу та чому зупинився на кандидатурі молодого наставника.

- Юрій Іванишин – фахівець своєї справи, раніше він виступав в "Урагані" і наразі є викладачем Коледжу фізичного виховання. Це наставник, який знає не одну іноземну мову, що є важливим фактором в сучасному футзалі, людина, яка прагне нових знань і знаходиться в постійному пошуку нових граней. Тож ми раді, що Юрій перейшов від роботи в нашій дитячій Академії до професійної команди дублю.

Я покладаю на Юрія серйозні сподівання, також на нього розраховує і головний тренер основного "Урагану" Максим Павленко, який з радістю прийняв нового наставника до тренерського штабу. Кілька сезонів тому ми прийняли рішення, що тренер дублю входить в штаб головної команди "Урагану" і допомагає головному тренерові. Завдяки цьому можна зрівноважити тактичні та ігрові аспекти між двома командами і спростити процес адаптації молодих вихованців в "основі". Такий підхід вже приніс свої плоди і вже зараз разом з основним "Ураганом" працює частина гравців з дублю, які зовсім скоро відправляться на найближчі навчально-тренувальні збори до Кароліно-Бугазу.

Для дублюючої команди важливо, щоб хлопці набирались майстерності і росли в професійному плані. Якщо ж говорити про завдання тренерського штабу, то найперше - це напрямок селекції, яку ми проводимо не лише серед вихованців клубної Академії, а серед гравців з Івано-Франківщини чи інших клубів України. Також з молоддю потрібно організувати якісну роботу, побудувати якісний тренувальний процес. Завдяки такому надійному партнеру як Коледж фізичного виховання ми маємо хорошу матеріальну базу для проведення тренувань. У нас створені всі умови для того, щоб хлопці зростали і вже в наступому сезоні двоє-троє гравців поповнили основний "Ураган", - розповів Олександр Бубен

Сам новоспечений наставник вже приступив до роботи і готовий до викликів у новому для себе амплуа.

- Мені надійшла пропозиція від керівництва, яка стала несподіванкою особисто для мене. Я був приємно здивований такою пропозицією. В свою чергу, нашим першим завданням є підготовка якісних футзалістів для головної команди. В «Урагані» створено всі умови для того, щоб молоді гравці могли прогресувати і показувати свої найкращі якості. Наразі у нас вже є певні напрацювання щодо підготовки молоді, які ми б хотіли втілити в життя і які плануємо узгодити з головним тренером «основи» Максимом Павленком.

Особисто для мене жодних складнощів щодо роботи з молоддю немає. На цьому етапі потрібно робити акцент на психології підлітків, які, скажімо так, на межі свого становлення як професійного футзаліста. Тому важливим фактором в моїй роботі є сформувати повноцінного професійного спортсмена, - повідомив Юрій Іванишин

А за реабілітацію юних футзалістів відтепер відповідатиме масажист Святослав Карпенко, за плечима якого не один рік роботи в даній сфері.

- Ще після завершення навчання в університеті в мене була мрія потрапити до професіональної команди. Крок за кроком я підвищував свою кваліфікацію в даній сфері, а загалом реабілітацією займаюсь більше п'яти років. Так склалось, що я спробував свої сили, здав необхідні тести і моєю роботою в клубі залишились задоволені. Вдячний керівництву за можливість працювати в "Урагані", - підсумував Святослав Карпенко.

Відео з представлення від наших інформаційних партнерів Каналу 402:

Пресслужба НФК "Ураган"

08.07.2020 06:32