СЕРГІЙ ЗАДОРОЖНИЙ: "УРАГАН" ТА "УРАГАН-2-КФВ" - ЦЕ ОДНЕ ЦІЛЕ"

Наставник "Урагану-2-КФВ" про Першу лігу та роботу під час карантину

Головний тренер "Урагану-2-КФВ" Сергій Задорожний поділився враженнями від поточного сезону Першої ліги, взаємозв'язки першої та другої команд, а також розповів про важливість викликів молодих гравців до табору збірної.

- На час призупинення футзальних змагань "Урагану-2-КФВ" залишалось провести один матч в регулярному сезоні та поєдинки плей-офф. Підсумуйте, будь ласка, частину сезону, що минула.
- Справді, нам залишалось зіграти лише домашнiй матч з "ДЕ Трейдiнгом", а далi повинні були пройти поєдинки плей-офф. Та частина сезону, яка вже позаду була для нас нелегкою. Всi матчі видались напруженими, окрiм домашньої гри з "Бердянськом", в якій перемогли з рахунком 10:0. В цілому оцінюю непогано, бо минулорiч ми закiнчували "регулярку" на чотири рядки нижче у турнірній таблиці.      

Початок сезону менi дуже сподобався. Ми розпочали поєдинками першого етапу Кубка України проти рівненського "Рівненстандарту". Нам вдалось двічі обіграти досдвічених "дядьків", за плечима яких не один сезон в Екстра-лізі i пробитись до наступного етапу. Можна виділити ще хороші матчі проти тиврівського "Володимира", де ми забили три м'ячі і в обороні відіграли на "нуль", а також домашні поєдинки з "Рятувальником" та херсонським "Продексiмом-2", який для нас, як і для наших старших братів з дорослого "Урагану", є принициповим суперником. В обох зустрічах нам потрібно було перемагати, щоб пробитись до четвірки найсильніших команд Першої ліги і з цим завданням ми успішно впорались, святкувавши дві перемоги.

- Багато з футзальних функціонерів говорять про те, що варто об'єднати змагання Першої та Другої ліг і збільшити кількість учасників. Яке Ваше ставлення до подібного об'єднання? І який формат, на Вашу думку, найбільш конкурентний в Першій лізі?
- Цьогоріч маємо шість колективів і це, на мою думку, мала кiлькiсть команд. Сезон триває сім мiсяцiв, а ми граємо всього 10-12 iгор. За яку перспективу можна говорити, як рости молодi, як набивати "ґулі" та набиратись досвiду, коли ти тренуючись кожен день, довго очікуєш на наступний змагальний тур.

Пiдтримую функцiонерiв в цьому питаннi i дуже добре ставлюся до можливого об'єднання. У великих та маленьких мiстах нашої країни є боєздатнi команди хорошого рiвня, якi можуть грати в Першiй лiзi. До прикладу, "SKIDKA" (чемпiонат мiста Києва), "Viva Cup" (чемпіонат міста Харкова), друголiговий СК "Городенка" та інші команди. Формат конкурентний тоді, коли зможемо зіграти багато iгор. Зараз складно щось говорити про об'єднання Першої та Другої ліг, адже економiка країни не в найкращому станi. Звісно, згадується той час, коли Перша ліга була розподілена на дві групи за територіальним принципом (по 6-7 у кожній групі), після чого слідували матчі Фіналу чотирьох. В цілому, формат можна зробити будь-який, все залежить вiд кiлькостi охочих грати в Першiй лiзi. 

- Цьогоріч в основі "Урагану" дебютували одразу п'ятеро виконавців. Як побудовані взаємозв'язки першої та другої команд з точки зору тренувального процесу?
- Варто розуміти, що "Ураган" та "Ураган-2-КФВ" - це одне ціле. В клубі створено всi умови як для гарного взаємозв'язку мiж командами, так i для тренувального процесу. Мiж гравцями хороші стосунки, адже два склади мають тренування в Коледжі фізичного виховання один за одним, тож бачаться, спілкуються мiж собою, що сприяє створенню теплої атмосфери в клубі. Залучаємо до основного складу гравців, які прогресують як на тренуваннях, так і в матчах Першої ліги. Також у тих випадках, якщо в чемпіонаті Екстра-ліги наступає пауза чи хтось з "основи" отримує пошкодження. Тобто майже кожному гравцю дається шанс проявити себе на вищому рiвнi. Звісно, щоб потрапити до "основи" одного разу проявити себе замало. Потрібно важко працювати, вмiти терпiти, прогресувати та показувати стабiльнiсть, тодi можна не тiльки перейти до основної команди, а й закрiпитись там. 

- Багато гравців з "Урагану-2-КФВ" викликаються до лав збірної U-19. Це додає молодим гравцям мотивації рости в професійному плані?
- Якщо гравців викликають до збірної, значить вони гiднi запрошення і заслужили його. Виклик до лав збiрної - це неочікувано приємний перiод для кожного молодого гравця і, звісно, додає мотивацii рости в професійному плані.Збiрна - це змiна обстановки, iнший мiкроклiмат, там зiбранi найкращi гравцi твого віку. Окрім того, отримуєш шанс проявити себе на мiжнароднiй аренi.

- Як проводите час під час карантину?
-  В цілому добре, хоча у сусідів триває ремонт і цілими днями працює перфоратор (сміється - ред.). Переглядаю iгри рiзноманітніх чемпiонатiв, займаюсь фiзичними вправами, приділяю багато уваги доньці та інколи виходжу до магазину зробити необхідні покупки.

- Як налагоджений контакт з гравцями? Ви на постійному контакті з ними?
- Ми кожного дня контактуємо з гравцями з того часу, як розпочався карантин. Кожен з футзалістів отримав спеціальне домашнє завдання для пiдтримки фiзичної форми вдома та надсилають фото і вiдео з тренувань в наш спільний чат.

- І наостанок, Ваші побажання нашим вболівальникам в цей нелегкий час.
- Шановні вболівальники! У цей нелегкий час нам всім дуже важко один без одного, без наших улюблених зустрічей на матчах. За вікном триває двобій між Covid-19 та нами, людьми, і в цій запеклій боротьбі переможемо ми. Вірю, що скоро зустрінемось на наших іграх. Дотримуйтесь правил захисту та бережіть себе і своїх рідних!

Пресслужба НФК "Ураган"

05.04.2020 19:59