ЩОДЕННИК "УРАГАНІВСЬКИХ" ЗБОРІВ. ЧАСТИНА ПЕРША

Іван Скіцко та Богдан Шкварок про початок чорноморського збору

 

Новий сезон 2014/15, який стане дебютним для більшості "ураганівців" у вищому дивізіоні, вже не за горами. Тому й не дивно, що "дракони" не зволікають з активною підготовкою та посилено включилися у роботу. Після тижневого втягуючого циклу в Івано-Франківську команда вирушила на перший навчально-тренувальний збір до чорноморського узбережжя.

Саме в курортному містечку Кароліно-Бугаз з 21 липня по 1 серпня футзалісти закладатимуть основу фізично-функціональної підготовки. А щоб кожен шанувальник команди був в курсі одеських зборів, ми розпочинаємо роботу вже традиційного щоденника. З його сторінок ви дізнаватиметесь як тренуються та відпочивають "ураганівці", читатимете коментарі тренерів та багато іншого, і не менш цікавого.

"ВИСОКИЙ СТАРТ"
Дорога до Кароліно-Бугаз - неблизька, але вона, як і всі труднощі, гуртом долається легше. Тож дружній колектив і не помітив, як "промайнув" багатогодинний вояж. Одеса зустріла івано-франківців гостинно - хорошою погодою, морським вітерцем і незмінним колоритом. А "ураганівці" відразу ж жартують, що "привезли з собою сонце", яке й "змінило" дощі на чорноморському узбережжі. Не розчарованими залишилися й від відпочинкового комплексу, в якому проведуть два тижні. Наставник команди Іван Скіцко розповів, що команда всім задоволена, адже проживання та харчування на хорошому рівні. Отож, море, сонце та згуртований колектив – чудовий синтез для плідної роботи, якої тут буде чимало.

"Весь час працюватимемо в режимі двохразових тренувань – зранку о 9:00, ввечері – о 18:00. Перші дні тренуватимемося тільки на піску, а з четверга вечірні заняття будуть проводитися в тренажерному залі", - поділився головний тренер. "Ці збори є надзвичайно важливими для нас, про це свідчить минулорічний досвід. Звісно, працювати треба надзвичайно багато, адже саме зараз закладається фізично-функціональна підготовка, витривалість, сила, швидкість, тому викладаємося на всі 100%. Робимо значний акцент і на психологію, адже це теж один з найважливіших чинників", - зауважив Іван Васильович.


 

За словами головного тренера "Урагану" всі гравці приступили до тренувань в бойовому настрої та з хорошими фізичними показниками. Підтвердив це і лікар команди - Богдан Шкварок, який розповів, що футзалісти харчуються добре, а його, як медика, на всі сто влаштовує калорійність їжі. До того ж, крім здорового харчування та правильного раціону, не обходить хлопців стороною і вітамінізація. Звісно, що і без щоденного лікарського огляду ніяк.

"Кожного дня здійснюється ретельний контроль за серцево-судинною системою футзалістів, перевіряється артеріальний тиск, рахуються серцеві скорочення, відбувається зважування. Тобто здійснюються всі превентивні заходи контролю за фізичними показниками спортсменів, - поділився Богдан Іванович. – Велику увагу приділяємо і відпочинку, адже важливо щоб після виснажливих навантажень хлопці набиралися сил. А це і здоровий сон, і море, які найкраще відновлюють організм після тренувань, а перед сном, звичайно, масажні процедури".

Тож навчально-тренувальним зборам в Кароліно-Бугаз дано старт. "Дракони" відразу ж включилися у розмірений ритм тренувань і працюють на всю міць. А як переносять навантаження та набираються сил підопічні Івана Скіцка, дізнаємося зовсім скоро. Далі буде…

Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган".

22.07.2014 10:05