СТУДЕНТСЬКА ЛІГА ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА

НФК "Ураган" і ПНУ продовжують співпрацю на всеукраїнському рівні

Минуло понад п’ять років з того часу, як з футбольної мапи Студліги зникла команда Національного технічного університету нафти і газу, яка представляла місто Івано-Франківськ. І ось, після невеликої перерви, ми раді повідомити, що на Прикарпатті знову залунає "Гаудеамус". З цього сезону честь міста Івано-Франківськ на всеукраїнському рівні буде відстоювати команда Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

Завдяки чому це стало можливим, прес-службі ВФАС розповів кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри спортивно-педагогічних дисциплін, декан факультету фізичного виховання і спорту ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" Ярослав Яців.  

- Ярославе Миколайовичу, цікаво було б дізнатися як з’явилася ідея участі команди вашого ВНЗ на всеукраїнському рівні?
- Студентський спорт завжди був цікавим, а у загальноукраїнському масштабі – тим паче. Тому ми дуже раді, що на сьогоднішній день є угода, яка укладена між Прикарпатським національним університетом ім. В.Стефаника і НФК "Ураган" про співпрацю у розвитку юнацького та студентського футболу, футзалу і пляжного футболу. На підставі цієї угоди є домовленності про те що наш вуз створює необхідні умови для існування команди ВНЗ, надає спортивну базу і долучає студентів до участі у змаганнях. В свою чергу НФК "Ураган" надає методичну та організаційну підтримку.

На мій погляд, така угода повинна стати для студентів нашого вузу гарним поштовхом у напрямку особистого вдосконалення для виходу на більш високий рівень – всеукраїнський. Гадаю, що для університету ця співпраця теж буде досить цікавою. Бо завдяки футбольній команді можна розширювати свою всеукраїнську діяльність, популяризувати вуз на теренах нашої країни та за кордоном, налагоджувати стосунки з представниками ВНЗ в країнах Євросоюзу.           

- Вам відомий рівень студентської ліги, та яке завдання буде стояти перед командою?
- На сьогодшній день знання поверхневі, але ми розуміємо що нам доведеться змагатися з командами, які мають гарний досвід виступу на такому рівні, вже сформовані як студентські клуби. Але в цьому немає нічого страшного. В нас не має підстав очікувати від власної команди чогось неординарного. На цей рік стоїть завдання сформувати команду, та заявити про себе. Не важливо, з якими результатами ми відіграємо чемпіонат, бо дебют – є дебют. Втім, сподіваюсь, що вже наступного року можна буде казати про якісь більш-менш конкретні завдання. 

Прес-служба ВФАС

20.09.2016 11:11