"СУМДУ" - "УРАГАН" - 1:6. ПІСЛЯМОВА

Післяматчева прес-конференція

Іван СКІЦКО, головний тренер "Урагану":
- Хотів би привітати "СумДУ" з поверненням у великий футзал. Незважаючи на поразку, сумчани склали досить приємне враження. В принципі, сподобалась команда, хоч рахунок і 1:6. Це - не лукавство. Я знаю, що команда ще буде свої очки набирати, і це буде гідний суперник. Наш план на гру був виконаний. Хлопці виконали всі цілі та завдання, які ми поставили перед матчем. Знову ж таки - рахунок 1:6, але легкої перемоги не було. Господарі завжди тримали нас у напрузі та пресингували. І це досить непогано у них виходило. З великими зусиллями ми здобули цю перемогу.

- Скажіть, коли було вилучено Сімку, Ви взяли тайм-аут для того, щоб заспокоїти команду?
- Перш за все - ми нервували на полі. Рішення судді було дуже спірним. Однозначно - хотів заспокоїти хлопців та заспокоїтися сам, бо гра вдавалася, все було добре. Команди грають у фут зал. Чому судді мають лізти у ці питання? Сто відсотків, у той пропущений гол втрутилися судді. Знову ж таки: це наш другий виступ у Екстра-лізі і перша перемога, і тому емоції вирують.

- Коли Ви довірили місце у воротах зі стартових хвилин Бірову, це був ризик чи свідоме рішення?
- Ніякого ризику не було. У передсезонних турнірах Біров показав, що він - конкурентний воротар. І оскільки у першій грі Колток, на нашу думку, не виручив, ми дали шанс молодому Бірову. Він повністю виправдав надії. В принципі, це було заплановано.

Сергій ПЄСОЦЬКИЙ, головний тренер "СумДУ":
- Я хотів би, перш за все, подякувати вболівальникам. Чесно кажучи, не очікував такої підтримки. Хоча в роздягальні я акцентував на цьому увагу хлопців. Я хотів сказати їм, достукатися, що за такої підтримки, напевно, і я переберуся, і не гірше зіграю. Так, як нас сьогодні підтримували - стільки адреналіну виділяється. У мене самого були мурашки по шкірі, і я згадував ті роки, коли ми виступали у Вищій лізі. Але зараз я з упевненістю кажу, що ми не готові до цієї боротьби. Ми не готові технічно і тактично. Хоча також можу сказати, що "Ураган" нам по зубах. Можу сказати: ми могли сьогодні з ними боротися і могли обігравати. Треба було просто в'язати гру. Треба було хапатися за рахунок 0:0, шукати моменти в контратаках. Нехай ми десь у чомусь програвали, але такі прості голи... При тому, що там ще видалили Сімку - гравця збірної України. Це нам було на руку. Те, що сталося, мені важко про це говорити.

- Чому сьогодні у команди не пішла гра через "стовпа", яка завжди виходила?
- Для цього потрібен хороший "стовп". У нас є такий "стовп" - Женя Петраков. Але сьогодні такого "стовпа" не виявилося ні у першій, ні у другій четвірці. Це зараз для нас проблема.

- Коли повернуться в стрій Саєнко та Петраков?
- Саєнко готовий був грати сьогодні. Позавчора на тренуванні хтось йому наступив на палець. Цей палець розпух. Вчора Саєнко не тренувався, а сьогодні взагалі не зміг зіграти, тому що не міг ходити. Петракова просто бережемо, тому що знаємо: попереду ще багато ігор.

- "СумДУ", за логікою речей, команда досвідченіша, ніж нинішній "Ураган". Чому сьогодні не допоміг досвід Вашій команді?
- На жаль, досвідчених гравців у нас зараз не так багато, як було раніше. І доводиться констатувати, що нинішній склад поки далекий від того рівня, який в наших минулих сезонах демонстрували такі хлопці, як Карацюба та інші.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для UA-Футбол.

13.09.2014 23:20