"УРАГАН" - "ХІТ" - 2:1. БИТВА ЛІДЕРІВ ЗА "ДРАКОНАМИ"

Центральний матч туру завершився перемогою господарів + ВІДЕО

Напередодні центрального поєдинку туру "дракони" втратили одразу кількох виконавців - поза грою з різних причини опинились Сергій Коваль, Роман Колток, Володимир Кардаш та Віталій Коробка, а діями команди з технічної зони керував асистент головного тренера Тарас Панчук. Зважаючи на втрати, місце у воротах зайняв Тарас Левандівський, для якого ця гра видалась своєрідним футзальним іспитом. Забігаючи наперед скажемо, що молодий голкіпер впорався з ним на тверду п'ятірку.

Статус поєдинку змушував обидві команди грати доволі обережно і не форсувати події на майданчику. Тож не дивно, що у стартові хвилини суперники обмінялись невлучними ударами Масевича та Микитюка в господарів та Жука у гостей. Найближчим до взяття воріт був Боргун, постріл якого з нижньої шістки потягнув Левандівський. Міг відзначитись і Педяш, який, двічі вийшовши віч-на-віч з голкіпером, пробив над рамкою воріт. Відповідь "драконів" видалась результативною - перехоплення на правій бровці завершилось як по нотах розіграною комбінацією від Микитюка-Абакшина-Лебедя і останній вразив вже порожні ворота. Перевага на табло франківців зберігалася не довго. Це Колесников після розіграшу штрафного першим встиг на добиванні - 1:1. До сирени на перерву суперники більше не забивали, а найбільш реальними були нагоди у Лебедя та Колесникова - в першому випадку Ярославу бракувало влучності, а в другому врятував Левандівський

Другий тайм розпочався з обміну люб'язностями - Левандівський врятував після удару Сірого, а Сухов потягнув дальний постріл Масевича. Далі на майданчику панувала гра на зустрічних курсах. Чого вартують лише випади Шеремети та Лебедя, яким бракувало влучності та Сірого, який з вбивчої позиції пробив повз рамку. Ближче до екватору ініціативу до свої ніг перебрали господарі, тож на перший план вийшла мастерність Сухова, коли на ударних позиціях опинялись Фаренюк, Лебідь, Радевич та Микитюк. Кияни відіповіли не менш гостро - Журба з другої спроби струсонув поперечку воріт франківців. За дві хвилини до фінальної сирени господарі таки добилися свого, коли Лебідь розріхною передачею зі штрафного знайшов Абакшина - 2:1. Після пропущеного м'яча Олег Лук'яненко перейшов на гру з п'ятим польовим, та Левандівський і Ко цього дня більше не дозволили радіти столичним вболівальникам - "Ураган" перемагає в центральному матчі туру та піднімається на другу позицію турнірної таблиці.

"Ураган" Івано-Франківськ - "ХІТ" Київ - 2:1 (1:1)
Голи:
Лебідь (8), Абакшин (38) - Колесников (11).
"Ураган": Левандівський (в) - Радевич, Кордоба, Фаренюк, Масевич - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Микитюк (к) - Завертаний, Швед, Дичук. Асистент тренера: Тарас Панчук.
"ХІТ": Сухов (в) - Сірий, Педяш, Жук, Журба - І. Борсук (к), А. Борсук, Боргун, Колесников, Школьний, Поночовний, Чернявський, Салтанов - Сіріцький (в). Головний тренер: Олег Лук'яненко.

Відеоогляд матчу:

Пресслужба НФК "Ураган"

23.01.2021 19:18