УРАГАН - ЛОКОМОТИВ. АНОНС ВІД САЙТУ SPORT.UA

У суботу опівдні настає пора реваншів

Без будь-якої паузи на перепочинок турнірний пелотон команд Екстра-ліги після екватора регулярного чемпіонату пішов на друге коло. У польській мові у нього дуже примітне назва "Runda rewanżowa", яка не потребує перекладу. На самому старті чемпіонату, в першому турі, ні в одному з матчів не була зафіксована нічия, а, отже, є всі підстави говорити, що в матчах 10-го туру, які відбудуться в суботу, 26 листопада, переможеним дається шанс поквитатися зі своїми кривдниками. Примітно, що всі вони до єдиного – це господарі майданчиків майбутніх матчів.
 
В Івано-Франківську місцевий "Ураган" прийматиме харківський "Локомотив", і ще зовсім така афіша змушувала любителів футзалу потирати руки в передчутті, висловлюючись боксерською мовою, "мегафайта". Але якщо змінилися часи, чому б нам, замість того, що віддаватися ностальгії, трохи знизити вимоги до рівня "мегафайта"? Тоді вийде, що у спорткомплексі Коледжу фізичного виховання і спорту буде дуже цікавий матч. Принаймні, всі передумови до цього є, а як воно буде по факту – в руках футболістів і тренерів.
 
 
Безумовно, після того як в матчах групового етапу футбольної Ліги чемпіонів одна команда в іншої виграє 8:4, а у футзалі вже рахунками, типу 2:1, 1:1, 1:0 і навіть 0:0, нікого не здивуєш, можна вирішити, що світ перевернувся. Чого-чого, а адреналіну в футзальних баталіях Екстра-ліги замало. Даєш такі матчі, як "Енергія" – "ХІТ" (5:6), в кожному турі! Але поки що доводиться задовольнятися тактичними іграми тренерів, післяматчевими резюме яких нерідко буває "ця гра була до гола, суперник першим забив – він і переміг". Тому не варто виключати, що через високу ціни очок (до речі, а коли вона була низькою?) тренерські штаби "Урагану" і "Локомотива" також займуться тактичною боротьбою. Втім, і вона може тримати трибуни в напрузі до самої сирени.
 
А ціна очок в майбутній грі і правда висока. Як часом в тенісі є подачі, звані прихованим гейм-болом або матч-болом, чому б гру між "Ураганом" і "Локомотивом" не назвати прихованим матчем на друге місце за підсумками регулярного чемпіонату. Так, до кінця ще далеко, але, хто знає, може, коли він піде до завершення, якась з команд і скаже – а якщо б ми тоді, у 10-му турі, виграли, ми б сьогодні були вище. У ситуації, коли в середині турнірної таблиці кожен може "відмолотити" кожного, ціна кожного очка, навіть кожного м'яча на весні може бути надзвичайно високою.
 
 
Після матчу першого кола резюме головного тренера франківців Івана Скіцка було таким: "Добре, що гра показала наші помилки". А тепер дивимося в турнірну таблицю і бачимо, як корисно було тоді "Урагану" побачити свої проблемні місця. У друге коло франківці входять на третьому місці, і навіть невеликий відрив від найближчого переслідувача з'явився. Ну, а тепер, повторимося, у господарів майданчика вже шанс безпосередньо "Локомотиву" показати, яка ж робота була виконана над помилками.
 
Що ж до харків'ян, то з попереднього матчу команди в Рівному було помітно, як же над футболістами тяжіло те, що вони до цього на чужих майданчиках не вигравали. Начебто все правильно робили футболісти у грі з "Кардиналом-Рівне", багато били по воротах і створювали гольові моменти, але для їх реалізації потрібна абсолютна впевненість в собі – як раз її-то і не вистачало. Тепер же, коли цей бар'єр пройдено, цілком можна розслабитися, але і тут складно припустити, з якою стратегією вийдуть на майданчик "залізничники", виходячи з важливості результату. Адже з їхнього боку, перемога – це вже непоганий відрив від "Урагану".
 
Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, прогноз Sport.ua - 1:1.
 
Чемпіонат України. Екстра-ліга. 10 тур
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЛОКОМОТИВ" (Харків)
 
26 листопада. 12:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс Коледжу фізвиховання.
Арбітри: Подранний (Житомир), Кравцов (Рівне). Суддівський спостерігач: Проць (Дрогобич).
 
 
25.11.2016 12:50