«УРАГАН» - «ЛОКОМОТИВ». ПЕРЕДМОВА ДО МАТЧУ + ВІДЕО

Іван Скіцко та Мар’ян Пелех поділилися очікуваннями від найближчої гри

У суботу, 26 листопада, матчем "Урагану" з "Локомотивом" стартує друге коло Чемпіонату України з футзалу, тож у переддень поєдинку клубна прес-служба поспілкувалася з головними тренером Іваном Скіцком та гравцем команди Мар’яном Пелехом і поцікавилася, з яким настроєм пройшла підготовка до гри з харків’янами. 
 
Іван СКІЦКО, головний тренер "Урагану":
- Підготовка до гри відбувається належним чином. Скажу, що готуємося дуже серйозно, і хлопці відчувають всю відповідальність. Ми розуміємо, яка команда до нас їде, тим більше, що для мене "Локомотив" - найбільш дисциплінована команда "Екстра-ліги", команда, яка дуже мала пропускає, команда, яка три матчі з дев’яти зіграла на "нуль", а у футзалі це дуже високий показник. Суперник добре грає в захисті, старається виконувати установку тренера. Але настрій в "Урагану" хороший та бойовий, нам треба "ламати" традицію, статистику, бо за останні три роки в офіційних матчах ми не здобували в "Локомотива" жодного очка. Тому цей матч для нас дуже важливий, як з точки зору турнірної таблиці, так і психологічно.  
 
- Першу гру сезон "Ураган" програв якраз "Локомотиву", які висновки зробили після поразки у Харкові?
- У нас попереду ще розбір гри, і тактичне заняття, на котрому будемо аналізувати сильні сторони суперника… Але головне, щоб хлопці зіграли дуже відповідально. В таких іграх може все вирішити один гол…Це важко, але ми повинні зіграти так, щоб не дати "Локомотиву" приводу для взяття наших воріт, концентрація має бути на найвищому рівні. Такі ігри я навіть прирівнюю до матчів плей-офф. Ще одним важливим аспектом є суддівство, розумію, що немає людей, які не помиляються, але хочеться, щоб арбітраж був на високому професійному і якісному рівні. 
 
 
- Чи очікуєте нестандартної гри від суперника?
- Проглядаючи їхні чотири останні гри, бачу, що Євген Ривкін "тасує" четвірки, міняє футболістів. Знаю, що ця команда не пробачає помилок, що на дуже високому рівні дисципліна, те саме скажу про їхні стандарти, відшліфований пресинг. 
 
- Якщо підсумувати перше коло чемпіонату? Які враження загалом? Чи є якісь несподіванки у турнірній таблиці?
- Можливо, кінець першого кола і місця команд в турнірній таблиці в деякій мірі відображає майстерність і силу команд. Але я ще на початку сезону говорив, що не буде прохідних матчів, буквально 1-2, але переважно в кожному поєдинку, незалежно, хто грає – фаворит чи аутсайдер, важко передбачити результат. Друге коло буде ще важчим для всіх. 
 
 
- Ігор Корсун пропускає гру через дискваліфікацію, хто замінить його у "четвірці"?
- На разі "квартет", де грає Павленко, Коваль, Корсун і Пелех дуже зібрані і грають чітко, що мені дуже імпонує, своєю злагодженістю вони не дають мені шансу замінити когось. Зв'язок Павленко-Коваль залишився ще з "Енергії", але в "четвірку" добре влилися Корсун та Пелех, що не може не подобатися. Не буду приховувати, що на цю гру ми наігруємо Миколу Микитюка, він має хорошу нагоду проявити себе. Дивлячись на те, як він працює, думає на полі, я вірю йому. Важливо, щоб підтримала його хлопці і він самостійно психологічно налаштувався. 
 
- Який стан воротарів?
- Ігор Байдак вже тренується в загальній групі, готується на гру, хоча йому не легко. З Біровим все гаразд, він у стабільній формі. Йому не треба розслаблятися і бути максимально сконцентрованим. 
 
 
Мар’ян ПЕЛЕХ, гравець "Урагану":
- Настрій бойовий, а налаштування тільки на перемогу. Тим більше, що у першому колі ми програли супернику, тож це додає додаткової мотивації. Будемо грати тільки на перемогу, адже це буде свого роду гра "за шість очок". 
 
- З приходом Максима Павленка гра другого квартету змінилася, як почуваєшся на полі з таким досвідченим гравцем? Чи велика конкуренція в команді?
- Максим – дуже досвідчений гравець, на полі він допомагає, дає поради і на тренуваннях, і під час ігор. Тож грати з ним дуже комфортно. Конкуренція, звичайно, велика, кожен на тренуваннях доказує тренеру, що може грати в основному складі. 
 
25.11.2016 17:04