УРАГАН - ПРОДЕКСІМ. АНОНС 2-ГО ТУРУ ЕКСТРА-ЛІГИ

П'ятеро екс-"драконів" проти своєї колишньої команди

Позаду двотижнева пауза в чемпіонаті України, і найближчими вихідними у футзальній Екстра-лізі будуть зіграні матчі 2-го туру. Відкривається цей ігровий день двома матчами, в одному з яких в Івано-Франківську за 3 очки посперечаються "Ураган" і "Продексім".

Та сама пауза в чемпіонаті була пов'язана з матчами національних збірних, які проводилися на початку цього року в офіційне вікно УЄФА. Збірна України зробила вояж до Ірану, де ще в середу проводила заключний матч міжнародного турніру за участю чотирьох збірних. Ці міжнародні обставини безпосередньо торкнулися "Продексіма", який, крім того, що відрядив Роніньо і Фумасу в збірну Грузії, і в збірній України мав найбільше представництво - 5 футболістів, а це рівно третина складу, який був викликаний головним тренером національної команди Олександром Косенком.

Отримавши серйозну ігрову практику в матчах зі збірними Японії, Білорусі та Ірану наші "збірники" 27 вересня повернулися до Києва, після чого вирушили до Івано-Франківська, щоб приєднатися до решти групи футболістів "Продексіма", які минулого тижня провели два матчі в рамках 1-го туру Кубка ліги. Таким чином, можна констатувати, що на підготовку всієї команди до майбутньої гри у головного тренера "Продексіма" Жоао Карлоса Барбоза була рівно одне тренування.

Від "Урагану" в збірну України також викликалися футболісти, але їх було тільки двоє - Цілик і Микитюк. Так що франківці практично в оптимальному складі дуже сильно провели два запорізькі матчі Кубка ліги. У першій грі не зовсім переконливо за рахунком, але впевнено по грі підопічні Максима Павленка розібралися з "ІнБев/НПУ", а наступного дня не залишили жодних шансів свіжоспеченому володарю Суперкубку - львівській "Енергії". З урахуванням же вікторії в першому турі над "Титаном", коли довелося демонструвати характер, "Ураган" дуже успішно відкрив нинішній сезон, здобувши три перемоги в трьох матчах.

Такий результат йде врозріз з усталеною думкою, що з приходом в будь-яку команду нових футболістів їм потрібен час на адаптацію, а головному тренеру на те, щоб вибудувати командну гру. Хоча не можна виключати, що у випадку з "Ураганом" маємо виняток із правил. Адже і Андрію Федюку, і Роману Кордобі, і Володимиру Кардашу ще по "Енергії" добре знайомі вимоги, які пред'являє наставник "ураганівців". До того ж, не будемо забувати, що до нинішнього сезону у всього "Урагану" особливий підхід. Навіть з урахуванням виходу в минулому році в фінал Кубка України напевно в Івано-Франківську сезон-2017/18 не можуть занести собі в актив. Висновки обов'язково повинні бути зроблені, і один з аксакалів нашої Екстра-ліги вже у вересні показав, що ніяким іншим, як в першій шістці, місце "Урагану" за підсумком першої частини поточного чемпіонату не може бути.

В анонсі майбутнього матчу неможливо обійти ще два моменти. Як відомо, влітку "Ураган" попрощався з великою групою футболістів, і серед них Петро Шотурма, Михайло Зварич та Ігор Корсун, які нині грають в футболках "Продексіма". Для всіх трьох повернення в рідні пенати належить вперше, незважаючи на те, що Шотурма теоретично міг зіграти проти своєї рідної команди. Але, будучи в сезоні-15/16 гравцем "Локомотива", на гру в Івано-Франківську в заявку не був включений.

Персоналії - це перший момент, а другий - статистика. За три сезони в Екстра-лізі "Продексім" встиг зібрати повний букет результатів у виїзних івано-франківських матчах - поразка 1:3 в сезоні-15/16, потім була перемога 3:2 в чемпіонаті-16/17, і, нарешті, нічия 2:2 в минулому році. Однак був ще один матч, який повинен залишитися оскоминою і у футболістів, і у тренерського штабу - це матч-відповідь Кубка України, що завершилася для "мельників" фіаско 1:7. Цікаво, що до цього результату грунтовно приклалися нинішні "продексімівці" Зварич і Шотурма, оформивши по дублю.

Гра в Івано-Франківську для "Продексіма" заключна перед вильотом до Сербії на матчі Ліги чемпіонів. Її можна було б розглядати як свого роду перевірку готовності перед єврокубковими баталіями. Однак це не зовсім так, і всьому свій час. Чемпіонат і Ліга чемпіонів хоча і різні турніри, але підхід повинен бути один - максимальна концентрація в кожній грі, тільки так приходить результат.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, для МФК "Продексім"

"Ураган" (Івано-Франківськ) - "Продексім" (Херсон)
29 вересня. Івано-Франківськ. Спорткомплекс КФВ - 12:00

Арбітри: Б.Кіндій (Розділ), Олег Дуцяк (Дрогобич), Я.Вовчок (Івано-Франківськ)
Хронометрист: П.Липецький (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Олійник (Київ)

28.09.2018 19:21

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804