"УРАГАН" ПРОВІВ ТРАДИЦІЙНУ ПЕРЕДСЕЗОННУ ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЮ

"Дракони" представили новачків та поспілкувались з пресою + ВІДЕО

Сьогодні, 16-го серпня, відбулась передсезонна пресконфренція представників Народного футбольного клубу "Ураган" щодо старту у новому сезоні Parimatch Екстра-ліги, а також представлення новачків команди. Участь у пресконференції взяли президент клубу Василь Костюк, головний тренер Максим Павленко та новачки "драконів" - Ілля Терентьєв, Михайло та Микола Грицини.

Президент НФК "Ураган" Василь Костюк озвучив плани на новий змагальний сезон. Зокрема, завдання перед командою залишаються максимальними у всіх турнірах.

Не буду лукавити, але підтвердити чемпіонство важче, ніж його отримати. Суперники будуть пильно за нами спостерігати. Тим не менш, завдання для тренерського штабу понижуватися не будуть - як були максимальними, так вони і залишаються стосовно Суперкубка, Кубка та чемпіонату. Наше максимальне завдання - підтвердити звання чемпіонів України, – розповів президент «Урагану».

А от щодо Ліги чемпіонів, то мінімальним завданням є вийти з групи в Основному раунді турніру і набратись єврокубкового досвіду.

- Ми опрацювали та подали заявку на проведення основного раунду Ліги чемпіонів в Івано-Франківську. Наприкінці серпня відбудеться жеребкування цього етапу і тоді стане зрозуміло, чи нададуть нам можливість приймати групу в спорткомплексі КФВ. Щодо завдань, то мінімальним є вийти з групи, набравшись при цьому певного європейського досвіду. Зараз ми запросили гравців з досвідом виступів в Європі, та й наша молодь горить бажанням проявити себе на євроарені, - підсумував Василь Костюк.

За словами головного тренера Максима Павленка, підготовку до нового сезону команда провела на хорошому рівні, випробувавши гравців, які вже "стукають" у двері головної команди.

- Нам вдалось сповна реалізувати заплановане на літнє міжсезоння. План підготовки складався з двох частин - в Івано-Франківську та на турнірі в Одесі. В Одесу ми вирушили двома складами, де вирішили перевірити потенціал наших молодих гравців. І вже можу сказати, що вісім молодих виконавців дотягують до рівня команд Екстра-ліги. Прогрес не відбувається швидко, але впевнений, що хлопці проявлять себе в недалекому майбутньому. В цілому, оцінка добре, а сама підготовка пройшла на хорошому рівні, - розповів головний тренер "драконів".

Новачок "драконів" Ілля Терентьєв розповів, що не вагався над пропозицією перейти до франківського клубу.

- Після завершення сезону в Екстра-лізі мені зателефонував головний тренер Максим Павленко і запропонував приєднатися до команди. Я не довго вагаючись, порадився з батьками, вони мене підтримали і переїхав до Івано-Франківська. Відчувається різниця у футзальному плані - тут більш інтенсивні тренування, інший рівень у порівнянні з моєю попередньою командою, - поділився враженнями перший літній новачок "Урагану".

А от у минулому гравець білоруської "Сталіци" Микола Грицина розповів, що давно вже мав на меті повернутись на Батьківщину.

- Перш за все, виникло бажання повернутись додому ще два роки тому. Але в мене був діючий контракт і тоді навіть не було й мови про повернення. Тож відпрацював свій контракт і повернувся додому через сімейні питання. А обрав "Ураган" тому, що є можливість знову зіграти у Лізі чемпіонів, - зізнається старший з братів Грицин.

Інший новачок "драконів" Михайло Грицина увійшов в історію "Сталіци" як кращий бомбардир клубу у чотирьох (!) останніх сезонах. Втім, універсал стверджує, що насамперед важливий командний результат, а вже потім індивідуальна статистика. 

- Звісно, завжди приємно забивати м'ячі - гол приносить шалене задоволення. Втім, важливіше здобути командну перемогу, адже ті голи, які ти забиваєш, коли команда поступається тієї насолоди не приносять. Звісно, від себе зроблю все можливе, щоб реалізуватим максимум своїх нагод на майданчику і працюватиму в тому напрямку. В футзалі не можна бути егоїстом і все залежатиме не лише від мене, а й від партнерів по команді, - розповів Микола Грицина.

Пресслужба НФК "Ураган"

Відеосюжет ТРК 402 канал:

16.08.2021 22:35