«УРАГАНІВЦІ» ДЕБЮТУВАЛИ У ЗМАГАННЯХ З ФУТБОЛУ!

Відразу п’ять вікових груп Академії пробують сили на великому полі

У суботу, 10 вересня, взяв свій старт чемпіонат України та області з футболу серед юнацьких команд. Те, що "ураганівські" вихованці не тільки вправні футзалісти, а й футболісти впродовж сезону доводитимуть 5 вікових груп Академії - 2000 р.н. - 2003 р.н. і 2006 р.н.

Першість України з футболу ДЮФЛУ - 2000 р.н.; 2002 р.н.
За головний трофей вестимуть боротьбу команди із різних куточків України, розділені на 10 груп, в кожній з яких по 12 команд. Дані змагання підкорюватимуть юні "ураганівці" 2000 р.н. та 2002 р.н., щоправда, заявлені у складі об’єднаного ФК "Тепловик-ДЮСШ-3".

В рамках першого туру івано-франківці вирушили на Волинь, де зустрічалися з однолітками із міста Ковель. Варто віддати належне, що підопічні Володимира Слободян - 16-річні юнаки (2000 р.н.) розпочали сезон із перемоги - 4:1. "Перший тайм ми провели в рівній боротьбі, але завдяки впевненому голу Петра Сенюка на перерву пішли із перевагою в один м’яч. Другий тайм розпочався із атак суперника, одна з яких таки увінчалася взяттям воріт", - розповів Володимир Ярославович. Але господарям не вдалося довго порадіти успіху - прикарпатці швидко відновили свій статус-кво, і до фінального свистка ще тричі розстріляли ворота суперника. Голами відзначилися Мар’ян Масевич, Анатолій Костів, Владислав Завертаний.

Виступ юнаків 2002 р.н. виявився менш успішним - поступилися волинянам із рахунком 2:0. Але за словами Володимира Слободяна, гра була на рівні, і на перерву команди пішли із нульовою нічиєю. Натомість друга сорокахвилинка ознаменувалася вилученням для франківців, призначеним пенальті та грою у меншості. У підсумку - два пропущених. Наставник зазначає, що підопічними задоволений, адже це їхні перші кроки у великому футболі. Старт вважає вдалим, бо повернулися із трьома очками, впевнений, що далі буде краще, і з досвідом прийде й бажана майстерність.

Наступний поєдинок ФК "Тепловик-ДЮСШ-3" зіграє вдома у суботу, 17 вересня. На стадіоні "Наука" (вул. Мазепи, 144) франківці прийматимуть команду "Галичина" (м. Львів). Початок матчу о 12:00.

Чемпіонат Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківщини - 2001 р.н.; 2003 р.н.
Для юних "ураганівців" чемпіонат U-14 розпочався більш ніж успішно! Ще б пак! Перші матчі - і в активі дві перемоги над суперником - Галицькою ДЮСШ До речі, більш ніж переконливі! Вікова група 2001 р.н. "розквиталася" із однолітками із рахунком 12:0. "В суху" зіграли й вихованці 2003 р.н. - 8:0. А вже найближчого вікенду, 17 вересня, юнаки зіграють із Рогатинською ДЮСШ, на виїзді.

Першість області U-11з футболу - 2006 р.н.
З 25 серпня включилися у вир футбольних змагань й "ураганівці" 2006 р.н. За плечима вже перших три тури (2 тур пропускали - авт.), в яких юні "дракони" встигли помірятися силами із Городенківською ДЮСШ і ДЮСШ №3. Щоправда, жодної перемоги в активі ще не має. Але варто відзначити, що дані змагання під егідою ДЮФЛ області проводяться за новаторською схемою - не ведуться турнірні таблиці, не зараховуються очки. Тобто головна мета - навчити дітей грати у футбол. До того ж, дітвора ганяє круглого за схемою "6+1", і грають на зменшеній площадці. Як це виглядає? Маєте змогу глянути найближчого четверга, 15 вересня, - "ураганівці" зустрінуться із однолітками з команди СДЮШОР "Прикарпаття-1". Початок о 15:00, стадіон "Юність" (вул. Шухевичів, 21).

13.09.2016 10:17