ВОНИ КУВАЛИ ПЕРШЕ "ЗОЛОТО": ГРАВЦІ (ЧАСТИНА 1)

Продовжуємо пригадувати всіх чемпіонів сезону 2010/11

Продовжуємо пригадувати головних дійових осіб, які здобували перше чемпіонство клубу у сезоні 2010/2011 та як їх доля склалась після "золотого" сезону. Про тренерів та голкіперів ми вже розповідали, а зараз пропонуємо перший матеріал про футзалістів чемпіонського сезону.

№2 Максим ПАВЛЮК
Період в НФК "Ураган":
2007-2011, 2012-2014
Статистика чемпіонського сезону: 35 матчів (10 голів)
Сьогодні: головний тренер ФК "Колесо-Центр" (Запоріжжя)

Універсал Максим Павлюк у чемпіонському сезоні відіграв 35 поєдинків, в яких відзначився 10 забитими м'ячами. Після завоювання чемпіонства контракт з гравцем не було продовжено і Павлюк  перейшов до донецького "Мегапром-ДЮСШ-2". Втім, у складі донеччан провів всього півроку і знову повернувся до табору "драконів", за який виступав до 2014-го року. Згодом перебрався до білоруського МФК "Борисов-900", а в 2018-му році розпочав тренерську кар'єру, очоливши клуб Екстра-ліги запорізький "АРПІ". Біля керма запоріжців наставник пробув трохи більше півроку і з 2019-го працює в аматорському клубі "Колесо-Центр" (Запоріжжя).

№4 Роман КІНДРАТІВ
Період в НФК "Ураган":
2003-2018
Статистика чемпіонського сезону: 28 матчів (7 голів)
Сьогодні: тренер команди U-13 Академії НФК "Ураган" / гравець ФК "Green Day Metal" (Львів)

Найкращий гвардієць в історії "Урагану" Роман Кіндратів був незамінною одиницею в чемпіонській обоймі франківців, зігравши 28 матчів (7 голів). Загалом універсал провів 15 сезонів у футболці "драконів", здобувши, окрім "золота", разом з командою Суперкубок України та срібні і бронзові нагороди чемпіонату України різних років. У 2018-му році став гравцем першолігової "Візи-Вторми", а з 2020-го передає свій безцінний досвід юному поколінню футзалістів в Академії НФК "Ураган".

№5 Микита ТМЕНОВ
Період в НФК "Ураган":
2011-2012
Статистика чемпіонського сезону: 2 матчі
Сьогодні: гравець ФК "SkyUp" (Київ)

Микита Тменов приєднався до "Урагану" в січні 2010-го року, в цілому зігравши у чемпіонському сезоні всього два поєдинки. Наступного року Микита залишив команду, ставши гравцем столичного "Епіцентру К2". Далі були російські "Портовик" та "Прогрес", аматорські "Manzana" та "RED", а в 2017-му перебрався до "ХІТа", разом з яким здобув бронзові нагороди Екстра-ліги та виборов Суперкубок України. Після "ХІТа" знову спробував свої сили закордоном у складі фінського "Акаа Футзал",  тоді як нині захищає кольори аматорського ФК "SkyUp" в чемпіонаті Києва.

№6 Євген ВАЛЕНКО
Період в НФК "Ураган":
2007-2014
Статистика чемпіонського сезону: 35 матчів (3 голи)
Сьогодні: гравець МФК "Актобе" (Казахстан)

Універсал Євген Валенко, як і голкіпер Кирило Ципун, продовжує активні виступи на найвищому рівні, а саме в чемпіонаті Казахстану, захищаючи кольори МФК "Актобе". До переїзду в Казахстан і після розставання з "Ураганом" встиг залишити вагомий футзальний слід в азербайджанському "Фенері", сербському "Економаці" та харківському "Локомотиві", здобувши при цьому національні кубки трьох країн, а також звання чемпіона Сербії та віце-чемпіона України і Азербайджану.

№7 Андрій СІМКА
Період в НФК "Ураган":
2002-2015, 2016-2018
Статистика чемпіонського сезону: 25 матчів (12 голів)
Сьогодні: гравець ФК "Green Day Metal" (Львів)

Другий в історії голеадор "Урагану" Андрій Сімка левову частку футзальної кар'єри провів у складі "драконів", загалом віддавши клубу 15 років. У 2015-му році спробував свої сили закордоном, уклавши контракт з білоруським "Борисов-900". Втім, по завершенню угоди повернувся до Івано-Франківська, де у складі "драконів" зіграв ще два сезони. Після "ураганівського" періоду захищав кольори першолігової "Візи-Вторми", а нині виступає у складі львівського клубу "Green Day Metal" у Другій лізі чемпіонату України.

№8 Сергій ЧЕПОРНЮК
Період в НФК "Ураган":
2010-2011
Статистика чемпіонського сезону: 36 матчів (10 голів)
Сьогодні: головний тренер ФК "ХІТ-2" (Київ)

Досвідчений Сергій Чепорнюк на час приходу в "Ураган" вже зробив собі ім'я у складі столичного "Інтеркасу" та львівського "Тайму". Тож не дивно, що Чепорнюк став одним з лідерів "драконів" у чемпіонському сезоні - провів 36 матчів і забив 10 голів у ворота суперників. Після завоювання чемпіонства угоду з універсалом не було продовжено і гравець повернувся до Львова, де захищав кольори "Енергії". Потім були житомирський "ЛТК-ІнБев-НПУ" та столичний "ХІТ". У 2019-му році розпочав тренерську кар'єру, ставши асистентом тренера молодіжного складу "ХІТа", а сьогодні працює головним тренером ФК "ХІТ-2".

№9 Роман ЯРИЙ
Період в НФК "Ураган":
2002-2012 (гравець) / 2011-2015 (спортивний директор)
Статистика чемпіонського сезону: 32 матчі (5 голів)
Сьогодні: головний тренер жіночої команди ФК "Вікінг" (Париж, Франція)

Універсал Роман Ярий, як і Андрій Сімка, пройшов разом з "драконами" "вогонь, воду і мідні труби", адже став одним з небагатьох футзалістів у чемпіонському сезоні, які разом з "Ураганом" від самого початку створення. Після завершення сезону 2010/11 перейшов на адміністративну роботу в клубі, зайнявши посаду спортивного директора. Що цікаво, в наступному сезоні "драконів" спіткала епідемія пошкоджень, тож було прийнято рішення дозаявити Романа у якості гравця. Разом з тим в 2011-му році очолив "Епіцентр К10", де також виступав у ролі граючого наставника. Сьогодні 40-річний фахівець входить до тренерського штабу французького клубу "Вікінг" (Париж), де опікується футзальною жіночою командою.

Далі буде...

Пресслужба НФК "Ураган"

08.06.2021 12:12