ВИХОВАНЦІ АКАДЕМІЇ - НА ФУТЗАЛЬНИХ ЗМАГАННЯХ. ПІДСУМКИ СЕЗОНУ

Два чемпіонські титули, три "срібла" на Кубку України та "бронзові" медалі чемпіонату

Футзальний сезон 2017/18 рр. для вихованців Академії НФК "Ураган" завершено. Для юних "драконів" він минув під знаком не тільки насиченого тренувального інтенсиву, а й змагань - футзальних та футбольних. Шість вікових груп стали учасниками всеукраїнських офіційних турнірів з футзалу, а 16-річні "ураганівці" перемогои у дебютній Юнацькій Екстра-лізі. В активі за сезон - два чемпіонські титули, три "срібла" на Кубку України та "бронзові" медалі чемпіонату. Детальніше - читайте далі у першому підсумковому матеріалі…

U-8 Вікова категорія: 2010 р.н.

Тренер: Юрій Іванишин
Офіційні змагання: Чемпіонат України з футзалу / Кубок України з футзалу
Досягнення: Фіналіст Кубку України, "Бронзовий" призер чемпіонату України
Індивідуальні номінації: "Кращий гравець чемпіонату" - Василь Гончарук, "Кращий гравець Кубку України" - Арсен Стойко

Розіграш Кубку України серед дітей 2010-2012 р.н. пройшов у Вінниці, де серед шести дитячо-юнацьких команд змагалися і вихованці клубної Академії. У фінальному поєдинку підопічні Юрія Іванишина зустрілися із лідером змагань - чорноморським "Іллічівцем", який і залишив прикарпатців зі "срібними перемогами". Однак, приємно, що в "ураганівців" залишилися індивідуальна відзнака - в номінації "Кращий гравець" кращим став Арсен Стойко. Другий трофей 8-річні "ураганівці" завойовували у Городенці - у числі шести команд-однолітків із всіх куточків України "Ураган" відвоював ще один комплект нагород - "бронзові" медалі чемпіонату.

"Команда стала срібним призером Кубку України, і це цілком заслужене 2-е місце, яке хлопці своїми стараннями довели на паркеті. За короткий термін діти навчилися правильно розташовуватися на майданчику, діяти при стандартах, і, що немало важливо - у такому юному віці показали справжній чоловічий характер. Ми радіємо, що стаємо кращими, ніж були вчора, і бачимо результат нашої роботи. Вагомим трофеєм є для нас і "бронзові" медалі, які ми здобули у Городенці. Саме "здобули", бо під час турніру ми зіткнулися із труднощами травм та хвороб, які зачепили половину команди, і тільки завдяки бійцівським якостям та великому бажанні додому ми повернулися з медалями. Окрема подяка керівництву, нашим незмінним і найкращим фанам - батькам, та, зокрема кожній дитині", - прокоментував Юрій Іванишин.

U-9 Вікова категорія: 2009 р.н.

Тренер: Юрій Іванишин
Офіційні змагання: Чемпіонат України з футзалу, Кубок України з футзалу
Досягнення: Фіналіст Кубку України, 7-е місце чемпіонату України
Індивідуальні номінації: "Кращий гравець чемпіонату" - Денис Андрейчук, "Кращий гравець Кубку України" - Сергій Кучера, Кращий бомбардир Кубку України" - Олег Корнукий

Попри стислі терміни розіграшу чемпіонату, змагання відзначилися чималим представництвом - за головний трофей змагалися 19 команд. Груповий раунд "дракони" пройшли на одному дихання, впевнено виглядали і в 1/8 фіналу, але через травми та вилучення не змогли дійти так же потужно. І у підсумку - фінішували сьомими. У складі "Урагану" кращим гравцем було визнано Дениса Андрейчука.

Натомість, підопічні Юрія Іванишина змогли залишитися зі "сріблом" на Кубку України, розіграш котрого відбувався у Вінниці. За підсумками першого раунду іванофранківці гарантували собі три перемоги та вихід у плей-офф з першої позиції. Далі "дракони" не менш впевнено пройшли чвертьфінальну стадію. В основний час бойову нічию розписала і з господарями майданчика - "Прем’єр-Нивою" (1:1). Однак, у серії післяматчевих пенальті більше пощастило вінничанам - 2:3.

Приємно, що додому юні "дракони" повернулися й з індивідуальними відзнаками. В складі "Урагану" кращим гравцем був визнаний Сергій Кучера. А кращим бомбардиром змагань став Олег Корнукий, в активі якого - десять забитих м’ячів.
 
"Цей сезон став дуже вдалим, у порівнянні з попередніми. На Кубку не вистачило везіння. Ведучи у фіналі 1:0 з господарями (ФК"Нива" м. Вінниця), наприкінці матчу пропустили прикрий м'яч зі стандарту - рикошет у наші ворота. Таким чином, матч був переведений у серію пенальті, де вінничани були вправніші. Були близькими до завоювання титулу, тому дуже прикро. Щодо чемпіонату України, то наші ігри оцінюю, як одні з найгірших. До цього моменту, жодного (!) разу не поверталися з будь-яких змагань без медалей. Якраз психологія тут і відіграла ключове значення, а саме недооцінка суперника, втрата дисципліни, концентрації на майданчику, як підсумок - такий результату. Але для них - це великий урок і досвід", - зауважив наставник.

U-10 Вікова категорія: 2008 р.н.

Тренер: Олег Ольшанецький
Офіційні змагання: Кубок України з футзалу
Досягнення: 5-е місце

Підопічні Олега Ольшанецького у футзальному сезоні 2017/2018 мали нагоду поборотися за Кубок України, розіграш якого відбувся у Чорноморську. У кагорті десяти команд України "ураганівці" посіли четверте місце у груповому раунді, вдало пройшли стиковий етап і у вирішальному матчі за п’яте місце обіграли "Іллічівець".

"На змаганнях ми реально оцінювали свої сили та можливості, адже розуміли, що ще на початку сезону не було повної зіграності, взаємодії, тільки будувалася нова тактика, тому націлювалися на "бронзові" нагороди, як свій максимум. Головне, що я бачу, є бажання вчитися, боротися, тому наступний сезон, однозначно, проведемо з найвищими завданнями", - підсумував Ольшанецький.

U-11 Вікова категорія: 2007 р.н.

Тренер: Олег Ольшанецький
Офіційні змагання: Чемпіонат України з футзалу
Досягнення: 5-е місце у конференції "Захід" ЧУ

Одинадцятирічні "ураганівці" у сезоні 2017/2018рр. стали дебютантами чемпіонату України, тому перебіг змагань теж видався досить таки нерівним. Крок за кроком "дракони" освоювалися, покращували свою майстерність, і шляхом поразок та перемог здобували досвід. За підсумками регулярного чемпіонату у зоні "Захід" "Ураган" посів п’яте місце. Однак, тренер каже, що своїми підопічними задоволений.

"Я бачу позитивну динаміку, і, що головне - велике бажання у дітей. Так, не посіли вище місце, але вже досягненням є, що з кожною грою вони були більш мотивованими, краще та злагодженіше виглядали на майданчику, демонстрували бійцівські якості, створювали багато гольових моментів. Не вистачало майстерності, але є над чим працювати", - прокоментував тренер команди Олег Ольшанецький.

U-13 Вікова категорія: 2005 р.н.

Тренер: Володимир Салій
Офіційні змагання: Чемпіонат України з футзалу, Кубок України з футзалу
Досягнення: 2-е місце у конференції "Захід" ЧУ, 6-е місце у Кубку України

Чемпіонат України для 13-річних "ураганівців" минув під знаком боротьби у зоні "Захід", в якій підопічні Володимира Салія серед семи команд змогли посісти друге залікове місце. Дальше вихованці Академії НФК "Ураган" в числі команд, котрі зайняли другі місця в групах конференції "Захід" і "Центр" розіграли перепустку за вихід у фінальну частину. Конкуренцію підопічним Володимира Салія склали городенківська ДЮСШ "Освіта" та команда "Фортуна" із міста Христинівка (Черкаська область). "Драконам" вдалося обіграти земляків з Городенки, однак поступилися "Фортуні", і, на жаль, не змогли втрутитися у подальшу боротьбу за нагороди у Чемпіонаті України. Не вдалося піднятися вище і в Кубку України.

"Старт сезону видався досить таки непростим, бо в групі була кадрова проблема. Але дальше підібралися цікаві діти, тому я дуже задоволений. Так, десь не витримували темпу, бракувало фізичних сил, були важкі ігри з сильними суперниками, але мені подобається їх підхід, креативність, творчість на полі", - підсумував Володимир Салій.

U-15 Вікова категорія: 2003 р.н.

Тренер: Володимир Слободян
Офіційні змагання: Чемпіонат України з футзалу, Кубок України з футзалу
Досягнення: Чемпіон України, Фіналіст Кубку України
Індивідуальні номінації: "Кращий воротар чемпіонату" - Олег Гордієвич, "Кращий бомбардир чемпіонату" - Юрій Бельбас, Кращий гравець "Кубку конференцій" - Юрій Курилів

Свій вояж чемпіонатом вихованці Академії НФК "Ураган" розпочали у зоні "Захід", де у числі шести команд регіону відіграли два кола змагань, у підсумку - франківці забронювали собі місце у "топі" турнірної таблиці, і ввійшли у фінальну частину чемпіонату. А фінал за участі вісім найкращих команд України відбувся якраз в Івано-Франківську. Впродовж чотирьох днів, 26-29 березня, юнаки 2003-2004р.н. розіграли головний трофей, і у вирішальному батлі "Ураган" зумів залишити кубок вдома, обігравши чорноморський "Іллічівець".

За крок до ще однієї нагороди, Кубку України, "дракони" зупинилися в Дніпрі, де поступилися місцевій команді "Футзал-Дніпро". "Було дуже прикро програвати. Ми вели гру, володіли ініціативою, і мали хороші моменти, але не реалізували. Ми дуже хотіли виграти, але, на жаль, не склалося. Але добре, що таки змогли завершити сезон на мажорній ноті, здобувши чемпіонство, - прокоментував тренер "Урагану" Володимир Слободян.

Фінальною крапкою футзального сезону для 15-річних "драконів" став турнір "Кубок конференцій", на якому кістяк (10 гравців) Західної конференції сформували якраз "ураганівці", очолив збірну їх же наставник - Володимир Слободян. Обігравши команду "Схід" та "Південь", команда здобула ще один трофей, а кращим гравцем змагань був визнаний Юрій Курилів.

U-16 Вікова категорія: 2002 р.н.

Тренер: Володимир Салій
Офіційні змагання: Юнацька Екстра-ліга U-16
Досягнення: Чемпіон України
Індивідуальні номінації: "Кращий гравець" - Олександр Дичук, "Кращий бомбардир" - Віктор Русин (30 голів), "Кращий тренер" - Володимир Салій

Шістнадцятирічні "ураганівці" провели футзальний сезон під знаком дебютного проекту Асоціації футзалу України "Юнацька Екстра-ліги". Вісім юнацьких команд із всіх куточків України провели насичений інтенсив із двадцяти восьми матчів зі спарених турів "дім-виїзд". Особливо пам’ятним перший сезон став для "драконів": в активі команди 23 переможних поєдинки та 75 залікових балів. Впродовж футзального марафону підопічні Володимира Салія зазнали тільки однієї поразки, і чотири рази брали участь у розподілі очок шляхом пенальті, в котрих двічі ставали сильнішими. У підсумку - "Ураган" став безапеляційним чемпіоном та переможцем дебютних змагань.

Також у складі команди були визначені і лауреати сезону. Найкращим гравцем Юнацької Екстра-ліги було визнано Олександра Дичука, що на один бал випередив свого партнера по четвірці Віктора Русина, котрий, у свою чергу, став найкращим бомбардиром турніру, забивши 30 м'ячів. Титул найкращого тренера ліги здобув наставник чемпіонів Володимир Салій.

Тренер розповідає,що перед початком сезону не очікували на такий результат. "Головні завдання, які ми ставили перед собою, - це згуртувати колектив, і розвивати свої вміння у футзалі. Але так сталося, що з перших матчів хлопці усвідомили, що будь-який результат - важка робота, почали максимально працювати, віддаватися справі, і прийшли перемоги. Звісно, бути першими приємно, але це нелегкий шлях. Рівень Екстра-ліги - хороший, цікавий формат, те саме стосується суперників, тому легких перемог не було. Тим більше, досить таки напружений графік - матчі домашні і виїзні, тренування, часу на відновлення практично не було. Але хлопці - молодці, весь часу були дисципліновані. Не менш важливу роль відіграли і батьки, які активізувалися, підтримували дітей, відчувалася підтримка зі сторони клубу, тому все в сукупності дало такий позитивний результат", - підсумував Володимир Салій.

Турніри

Впродовж сезону наймолодші вихованці Академії НФК "Ураган" ставали учасниками різноманітних турнірів - вітчизняних та міжнародних. "Ураганівці" 2009 та 2010 р.н. розпочали сезон з перемоги на всеукраїнському турнірі "Золота осінь", і підопічні Юрія Іванишина повернулися з Городенки з першим трофеєм сезону. Також команди 2009 та 2010 р.н. провели незабутній вікенд у литовському місті Тракай. Попри те, що команда не змогла зачепитися за медалі, юні "дракони" здобули безцінний досвід. Також у скарбничці досягнень - індивідуальна нагорода. Кращим гравцем став Олег Корнукий.

З початком сезону "дракониі" 2011 р.н. взяли участь у турнірі "Дитячий ярмарок футзалу", що відбувався в Луцьку. У підсумку семирічні підопічні Петра Липецького стали володарями кубку. Окрім кубка-красеня до Івано-Франківська відправилися три (!) індивідуальні нагороди. Кращим голкіпером був визнаний Данило Бартків, кращий гравець - Юрій Лаврук, кращий бомбардир - Захар Андрієчко.

Під егідою "Урагану" був проведений традиційний зимовий турнір "Uragan Winter Cup", який згуртував в очікуванні Дня Святого Миколая шестирічну малечу із дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та вихованців Академії. Формат турніру подарував матчі за коловою системою, в котрій перемогла… дружба, і всі, без винятку, учасники були нагороджені медалями та чемпіонськими кубками.

Завершення сезону дітвора 2011 р.н. "відзначила" участю у міжнародному турнірі "Mistral Cup", який відбувся у Болгарії. "Ураганівці" не тільки насолодилися матчами з однолітками, а й відпочинком на морському узбережжі.

Юнаки 2005 і 2006 р.н. мали шанс представляти Академію НФК "Ураган" у сусідній Польщі. Епіцентром футзального життя було місто Замостя (Люблінське воєводство), де і відбувся сьомий за ліком турнір, присвячений Дню Святого Миколая, а змагання об’єднали спортсменів шести вікових категорій, починаючи 2010 р.н., і завершуючи 2005 р.н. Академію НФК "Ураган" представляли У підсумку - обидві команди повернулися додому із "срібними" нагородами, двома індивідуальними відзнаками і відмінним настроєм.

Отож, футзальний сезон 2017/18 вже позаду! В активі - безцінний досвід та нагороди. А про те, яким видався футбольний сезон - читайте в наступному матеріалі…

17.06.2018 12:36