ЮРІЙ ІВАНИШИН: "КОЖЕН МОЖЕ ПІДНЕСТИ СЮРПРИЗ СВОЄМУ СУПЕРНИКУ"

Наставник "Урагану-2-КФВ" підбив підсумок першого кола

Головний тренер дублюючого складу "Урагану" Юрій Іванишин розповів про львівську регіональну зону Другої ліги, роботу з молоддю та "трійку" у назві команди.

- Ти очолив “Ураган-2-КФВ” влітку минулого року і для тебе це дебютний сезон у дорослій команді. Як тобі в новому амплуа? 
- Велике спасибі всьому керівному складу НФК "Ураган" на чолі якого стоїть Василь Костюк та тренерському штабу в особі Максима Павленка, які довірили мені цю не просту місію. Старався завжди самовдосконалюватися, рухатися вперед і мріяв колись попрацювати з дорослою командою. Це сталося набагато швидше, ніж я сам цього очікував і це для мене є надзвичайним стимулом ще більше над собою працювати. Я маю можливість працювати в одному із найкращих українських футзальних клубів сучасності і пліч-о-пліч працювати з українським Пепом Гвардіолою - Максимом Михайловичем Павленком - у якого я багато чому вчуся та з яким можна говорити про футзал і в день і в ночі. Я маю можливість працювати з професіоналами та з молоддю, яка прагне досягнути максимальних вершин. Я щасливий.

- У Другій лізі команда носить назву "Ураган-3". Розкажи, чому так трапилось.
- "Ураган-2-КФВ" повинен був виступати в першій лізі України, проте через карантинні обмеження перенесли старт змагань після локдауну. На даний момент ми очікуємо інформації щодо Першої ліги. Нам потрібно було знайти місце, де б молоді гравці отримували ігрову практику і так як на той момент у Івано-Франківську не проводився жоден із чемпіонатів, ми вирішили спробувати свої сили у Львівській регіональній другій лізі під назвою "Ураган-3". Асоціація футзалу Львівщини та всі представники вищого дивізіону з радістю нас прийняли, за що їм і щиро дякуємо.

- Чому обрали саме львівську зону Другої ліги?
- По-перше, ми знали, що Львівська регіональна ліга буде точно стартувати. По-друге, в Україні львівська "Гранд Ліга" завжди мала велику футзальну славу і нам було цікаво з ними змагатися.

- Зважаючи на те, що минуло вже одне коло. Чи не розчарувався у своєму виборі? 
- Абсолютно ні. Чемпіонат тільки набирає обертів.

- Оціни рівень Другої ліги. 
- У нас у львівській регіональній лізі є 7 команд, яка містить в собі молоді та перспективні колективи, а також ряд досвічених, які за спиною мають велику кількість ігор на найвищому рівні. Кожен колектив може піднести сюрприз своєму супернику. А коли вболівальнику перед матчем важко спрогнозувати переможця пари - це ще більше додає колориту лізі.

- Який із зіграних поєдинків можеш назвати найкращим з точки зору гри?
- Кожен матч - це інша історія. Проте, якщо будемо оцінювати саму якість гри, то можемо виділити останній матч проти "Avenga". Ця гра показала, що ми можемо діяти впевнено, активно та результативно.

- А який найменш вдалим? 
- Зрозуміло, що найменш вдалим є той матч, де ти програв. В грі з командою "Бастіон" нам багато чого не вдавалося у позиційній атаці, погано зіграли при стандартах, як біля своїх воріт так і біля чужих, підвела реалізація, припускалися багато помилок біля своїх воріт. Все ж таки ланцюг негативних дій у нас був більший за команду суперника, тому і поразка. Але приємним є той факт, що ми почали виправляти свої помилки у наступних матчах.

- Одним з найбільш яскравих матчів для вболівальників став камбек в "енергетичному" дербі. Як налаштовував хлопців на ту гру?
- Ми налаштовувалися на чергового суперника. Старалися виконати свої завдання на грі та здобути перемогу. Тим не менш розуміли, що енергетичне дербі - це дербі на всіх рівнях, чи це грає вікова категорія U-10 чи U-15 чи основні команди. У таких матчах боротьба триває до фінальної сирени. Так було і в цьому матчі, де трохи більше пощастило нам.

- Відомо, що молодь потрібно готувати не лише фізично, а й психологічно. Чи проводите роботу в цьому напрямку? 
- Так, звичайно. Проводяться постійні індивідуальні, командні бесіди, де як тренерський штаб так і лікарський, в залежності від ситуації, завжди допомагають гравцям.

- Як відбувається взаємозв’язок "Урагану" та "Урагану-3"?
- Молодь завжди перебуває під пильним оком головного тренера. До тренувального процесу, за потреби основної команди, може долучитися будь-який гравець, який на думку тренерського штабу може допомогти команді виконати поставлені завдання. Щодо офіційних матчів, то тут непроста ситуація. Оскільки "Ураган-3" виступає у Другій лізі України, то ми не можемо залучати гравців до  "Ураган" і навпаки, адже будемо перестрибувати через дивізіон.

- Чи плануєте брати участь у Першій лізі?
- Звісно, плануємо. Та на даний момент по Першій лізі немає жодної інформації

Пресслужба НФК "Ураган"

27.01.2021 20:45