ДІТИ, ТОРТ І СОТНІ КУЛЬОК: «УРАГАН» ВІДСВЯТКУВАВ СВОЇ 14

Журналіст газети "Репортер" побував на дні народження клубу + ФОТО

У вівторок, 25 жовтня, НФК "Ураган" відсвяткував у Франківську свій 14-й день народження. Маленькі вихованці клубу разом із батьками, футболісти, партнери, спонсори та просто мешканці міста прийшли до спорткомплексу в Пасічній, де був великий торт, багато подяк і сотні повітряних кульок.

Всюди діти: бігають, скачуть, сміються. Кажуть, в "Урагані" їм подобається все - від ставлення працівників клубу до святкувань і урочистостей. Деякі хлопці не приховують, що в день тренування, крім футболу, ні про що думати не можуть. Сидять за партою у школі та вже якомога швидше хочуть ганяти м’яча, побачити друзів і партнерів по команді.

Цього вечора партнери клубу дарували дітям м’ячі, футбольну форму. Завітав з презентом і міський голова Руслан Марцінків, він подарував пральну машинку.

За словами президента клубу Олександра Бубена, в Академії НФК "Ураган" тренуються від 4 років до 21. Загалом є 17 груп, а вихованців - майже дві сотні. До слова, минулого сезону "Ураган" зайняв друге місце серед 65 дитячо-юнацьких шкіл України, які брали участь у футзальних змаганнях.

Того ж дня була ще одна подія - вже рівно рік існує спорткомплекс клубу, а разом із ним - Академія.

"Для кожної структури необхідне постійне зростання, - переконаний Олександр Бубен. - До прикладу, того року в клубі було 144 людини (працівники, гравці, тренери і т.д.), зараз - 247".

Крім того, у 2016 році "Ураган" спільно з Прикарпатським національним університетом створив команду, яка дебютувала у студентській лізі України з футболу. На піщаному майданчику спорткомплексу в Івано-Франківську вперше провели фінал першості України з пляжного футболу. Приїжджали до міста і волейболісти, теж пляжні, і теж змагалися за звання чемпіона країни. Тоді пісок сподобався всім, а керівники федерацій запевнили, що обов’язково повернуться на "сучасний майданчик, який є одним із найкращих в державі".

За цей рік клуб створив благодійний фонд "Футбольні таланти" та інтернет-ресурс, де можна придбати атрибутику "Урагану". У планах, додає Олександр Бубен, - універсальний критий майданчик, на якому влітку гратимуть у пляжний футбол, а восени та навесні будуть футзал, баскетбол, волейбол і навіть теніс. Поряд із комплексом є пустир, з якого планують зробити футбольне поле зі штучним покриттям. Сприятиме місто чи федерація футболу - ще невідомо, та ескізи і бачення вже є.

"Взагалі, хочемо зробити біля Німецького озера спортивно-відпочинкову зону. Аби це місце було магнітом, що притягуватиме людей, - ділиться планами президент "Урагану". - Біг, велосипед, скейт. Взимку - бігові лижі, можливо, навіть ковзанка".

Налагоджує івано-франківський клуб і співпрацю з академіями провідних команд України - донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо". Від останніх уже є запрошення на декілька днів потренуватися з тамтешніми юними футболістами.

Все буде - було б бажання й системне бачення, а воно є. Зі святом, "Урагане"!

Юрій ГІЛЬШАНСЬКИЙ, газета "Репортер"

 

26.10.2016 11:52

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804