"УРАГАН" - ЛЮДИ ТИЖНЯ ЗА ВЕРСІЄЮ ГАЗЕТИ "РЕПОРТЕР"!

Газета "РЕПОРТЕР" відзначила "драконів" у рубриці "Людина тижня"

Цього разу – безальтернативно. Репортер відзначає у своїй постійній рубриці народний футбольний клуб «Ураган». У вівторок, 18 квітня, франківські футзалісти вдруге, рівно через 10 років, стали чемпіонами України. Вітаємо!

Своє чемпіонство «дракони» вибороли у жорсткому протистоянні з наразі одним із найкращих футзальних клубів України – херсонським «Продексімом». І той, хто бачив хоч кілька хвилин гри, підтвердить – це було непросто.

Нагадаємо, кожна серія плей-офф Favbet Екстра-ліги з футзалу триває до трьох перемог. То спершу франківці мали два страшенно складні матчі у гостях і там… двічі перемогли. Першу гру провели доволі впевнено – 3:0. А у другому матчі створили просто неймовірний камбек. Ще за п’ять хвилин до кінця «Ураган» програвав херсонцям на їхньому рідному майданчику 2:0. А в результаті виграв – 3:2. Останній гол франківці забили за 30 секунд до сирени.

До Франківська обидві команди їхали у бойовому настрої. Херсонцям просто не було чого втрачати: одна поразка – і приїхали. Франківці ж мусили дотиснути суперника: одна перемога – і все. У понеділок, 17 травня, сильнішим таки виявився «Продексім». Гра була нервовою, але рівною. Втім, цього разу більше пощастило гостям, тож матч завершився з рахунком 4:2 на їхню користь. А вирішилося все вже у вівторок. Відступати не було куди й ніхто не збирався. Виграє «Продексім» – у вирішальному матчі в Херсоні «Урагану» було б страшенно складно. Виграє «Ураган» – вони просто чемпіони України. Так і сталося.

У дуже нервовій грі з рахунком 5:2 перемогли франківські «дракони». Останні голи вони забили, коли херсонці грали з п’ятим польовим, а це завжди ризик. Виглядає, наші просто заробили свій успіх. І тут треба сказати, що цьогоріч «Ураган» продемонстрував не просто характер, а якусь страшну жагу. «Дракони» здобули кілька вольових перемог, програючи по ходу матчів. Вони вигравали у гостях, по пенальті, не здавалися за будь-яких обставин. Не знаємо, як мотивували гравців тренери, що вони їм казали, але це було дієво. І без жартів, «Ураган» цього року виправдав свою назву на 100 %.

Вітаємо усіх – гравців, тренерів, менеджерів, керівництво, просто усіх працівників клубу. Ще будуть злети й падіння, але цей вівторок, 18 травня 2021 року, – вже в історії українського футзалу. А далі – Європа, Ліга чемпіонів, потім новий сезон, роботи – неоране поле. Удачі, «Урагане»! Вболіваємо за наших!

Газета РЕПОРТЕР

21.05.2021 12:45