"ЗАХІДНИЙ КУР'ЄР": НЕ СТАРОЖИЛ, А ДЕБЮТАНТ

Саме так сприймається нині оновлений "Ураган"
 
Минулої суботи франківський "Ураган" розпочав свій одинадцятий сезон в еліті вітчизняного футзалу. Однак перед стартовою грою сезону з хмельницьким "Спортлідером+" про франківців говорили не як про старожилів Екстра-ліги, а як про зелених новачків. Відчутні зміни у складі не могли пройти для команди безслідно… Нагадаємо, що з попереднього сезону в колективі залишилося лише три гравці. На фоні оновленого "Урагану" суперник з Хмельницького, який за два сезони в еліті виграв усього п’ять матчів, виглядав справжнім "зубром". 
 
Більший ігровий досвід подолян вилився у доволі швидкі голи, що влетіли у ворота господарів з інтервалом у 45 секунд. До честі франківської "молоді" вона не склала зброю. На 18-й хвилині наймолодший учасник матчу Юліан Горбатий відкрив лік своїм голам в "основі", зробивши дарунок до власного дня народження (вчора гравцю виповнилося 19 років). Та вже за 45 секунд гості відновили перевагу у два голи. На початку другої 20-хвилинки рахунок виріс до 4:1 на користь "Спортлідера". За великим рахунком, питання про переможця було знято. "Ураганівці" намагалися бодай скоротити своє відставання, створювали моменти, однак добра гра голкіпера гостей і банальне невезіння не дозволили команді досягти мети.
 
 "Перший "млинець" у "котлі" Екстра-ліги для молодих гравців "Урагану" став глевким, - написало у звіті про гру інтернет-видання ua-football. - З одного боку, цього можна було очікувати. Але з іншого, в івано-франківських уболівальників були певні надії на те, що оновлений "Ураган" зможе потішити перемогою у стартовому матчі нового чемпіонату. І, тим самим, не зіпсувати свою статистику, адже прикарпатці в рамках вищої і Екстра-ліги лише раз програвали стартовий домашній поєдинок сезону".
 
 Той єдиний випадок домашньої поразки, про який згадало видання, датований 2012 роком. Тоді "Ураган" поступився ЛТК ще більш відчутно - 2:6. У наступному турі "дракони" зазнали фіаско на майданчику харківського "Локомотива" (0:4). Однак стартові 2:10 не завадили команді дістатися фіналу чемпіонату, де вони віддали "золото" "залізничникам" лише у серії післяматчевих пенальті… Цієї суботи "Ураган" зіграє у гостях з "СумДУ".
 
Володимир ГОРОЩАК, газета "Західний кур'єр".
 
11.09.2014 17:09