ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗШ №10 - ЧЕМПІОН ШКІЛЬНОЇ ФУТЗАЛЬНОЇ ЛІГИ УКРАЇНИ!

Триразові переможці "Кубку НФК "Ураган" здобули головний трофей у Києві + ВІДЕО

Впродовж 28-29 квітня у Києві відбувся всеукраїнський фінал масштабних шкільних змагань, який завершив марафон запеклих батлів серед п’ятикласників зі всіх куточків України та визначив найсильнішу команду країни. У числі "вісімки" кращих за головний трофей змагалася й івано-франківська ЗОШ №10, котра спершу стала переможцем міського шкільного турніру, потім довела свою перевагу серед 20-ти команд області в рамках "Ліги шкільних чемпіонів", а згодом обійшла в очній зустрічі суперників з Червонограда у регіональному раунді відбору.

Пройшли франківці й київські випробування, провівши переможну серію, забивши максимум голів, і таки піднявши над головами найголовніший трофей - чемпіонський кубок Всеукраїнського фіналу Шкільної футзальної ліги України-2018!

На груповому етапі підопічні Олександра Єжова та Михайла Данчука стартували вдало - спочатку була феєрична перемога над однолітками із Новопсковської школи (Луганська область) - 6:0, а Максим Грабан, відзначившись у воротах суперника п’ять разів поспіль, відразу став героєм матчу.

Не менш амбітно та впевнено виглядала ЗШ №10 й в зустрічі із дніпрянами - СЗОШ №54, і попри те, що обидва суперники демонстрували характер, останнє слово таки залишилося за франківцями - на завершальних акордах матчу Мирослав Романюк забив переможний гол, подарувавши своїй команді мінімальну звитягу - 2:1.

Поєдинок із НВК №14 з Кам’янець-Подільського ЗШ №10 теж провела на одному диханні, і попри те, що з турнірної точки зору вже все було вирішено, фаворити групи були не менш мотивовані, тож, провівши практично всю гру на половині майданчика подолян, забили чотири м’ячі, натомість візаві з хмельниччини не вдалося жодного разу "розмочити" Говдяка.

Вже наступного дня емоцій побільшало, а матчі плей-офф відразу обіцяли гостру та непередбачувану гру. У півфінальному поєдинку прикарпатці зустрілися із ЗШ №5 з Первомайська (Миколаївська область), яка зі старту зробила ставку на гру другим номером, тож дисциплінована гра суперника в обороні так і не дозволила ЗШ №10 відкрити рахунок до перерви. В другому таймі план первомайців порушив Романюк, і попри те, що суперник швидко зміг відновити "статус-кво", Мирослав зумів поставити фінальну крапку у матчі вправним дублем - 2:1.

Історичний фінал для івано-франківської ЗШ №10 виявився очною зустріччю з командою, з якою вже зустрічалися на груповому етапі. Незважаючи на те, що прикарпатці тоді стали сильнішими від дніпровської СЗОШ №54 - інтриги ніхто не відміняв. Дніпровці прагнули взяти реванш, і вже на 2-й хвилині забили гол у ворота ЗШ № 10. Це одразу пожвавило гру, яка почала проходити на дуже високих швидкостях. По ходу першого тайму моменти виникали у обох команд - в іванофранківців було кілька хороших ударів зі штрафних, до того ж, як завжди, на вістрі атак проявляли себе Романюк та Грабан. У дніпровців же було кілька доволі непоганих випадів, які могли закінчитися взяттям воріт Говдяка. Але ближче до кінця першої половини зустрічі ініціативою більше володіли все ж таки вихованці ЗШ № 10, яким треба було відіграватись. І в підсумку одночасно з сиреною на перерву Романюку таки вдалося відновити рівновагу в рахунку.

Після перерви іванофранківці продовжили грати у наступальному стилі, і гравці ЗШ № 10 більше володіли ігровою перевагою. На 27-й хвилині Романюк оформив дубль та, відповідно, вивів ЗШ № 10 вперед. Остання хвилина зустрічі виявилась дуже емоційною. Спочатку дніпряни зрівняли рахунок у матчі, але вже за кілька миттєвостей Романюк оформив хет-трик. І цей гол івано-франківської "десятки", як виявилося згодом, став "золотим" та приніс команді івано-франківської ЗШ № 10 звання чемпіона Шкільної футзальної ліги України сезону 2017/2018. Окрім того, у складі команди - відразу дві індивідуальні номінації - Мирослав Романюк - найкращий гравець, Максим Грабан - найкращий бомбардир.

ШКІЛЬНА ФУТЗАЛЬНА ЛІГА УКРАЇНИ-2018

Груповий етап
ЗОШ №10 (Івано-Франківськ) - Новопсковська ЗОШ (Луганська обл.) - 6:0
Голи: Грабан (7, 8, 10, 12, 14), Романюк (16)

ЗОШ №10 (Івано-Франківськ) - СЗОШ №54 (Дніпро) - 2:1
Голи: Грабан (5), Романюк (20) - Кошман (17)
Попередження: Пронін (3)

ЗОШ №10 (Івано-Франківськ) - НВК №14 (Кам'янець-Подільський) - 4:0
Голи: Грабан (2, 8), Романюк (6), Івасюк (17)
Попередження: Хмелюк (9), Підлісний (12)

1/2 фіналу
ЗОШ №10 (Івано-Франківськ) - ЗОШ №5 (Первомайськ) - 2:1
Голи: Романюк (14, 19) - Бєлік (16)
Попередження: Рибак (9)

Фінал
СЗОШ №54 (Дніпро) - ЗОШ №10 (Івано-Франківськ) - 2:3
Голи: Кошман (2), Радченко (30) - Романюк (15, 27, 30)
Попередження: Бутенко (6)

30.04.2018 16:36