НА ШКІЛЬНОМУ ТУРНІРІ ВИЗНАЧИЛИСЯ ПЕРШІ ПІВФІНАЛІСТИ

Міжшкільні змагання в Івано-Франківську - на фінішній прямій + ВІДЕО

Шкільний турнір з футзалу на "Кубок міського голови та НФК "Ураган" крокує до свого кульмінаційного завершення, тож зовсім скоро ми дізнаємося імена всіх трьох тріумфаторів ліг шостого сезону. У суботу, 4 березня, розпочався останній тур основного раунду, в рамках котрого в "Золотій лізі" та групі "А" "Срібної ліги" визначилися півфіналісти. Як виборювалися путівки - читайте далі…

 "ЗОЛОТА ЛІГА"

СШ №5 - ЗШЛ №23 - 4:3
Гра розпочалася спокійно, і команди, придивляючись одна одної, відразу задали поєдинку розміреного темпу. Не дивно, що граючи дуже обережно школи дали лік голам тільки на 7-ій хвилині - на користь СШ №5 відзначився Костянтин Остапів. Після першого гола вихованці 5-ї почали грати ще впевненіше, і зуміли реалізувати хорошу комбінацію - цього разу м’яч забив Левко Павлик. Після обох пропущених ЗШЛ №23 активізувалася, і змусила хвилюватися голкіпера суперника, який раз за разом демонстрував свою майстерність. В другий тайм обидві школи включилися дуже активно, і хизувалися обопільними атаками та хорошими нагодами, але знову повела в рахунку СШ №5 - гол оформив Захар Шкварилюк, однак Роман Балан швидко відіграв м’яч для своєї ЗШЛ №23. Далі Антон Кобзей збільшив перевагу СШ №5, але про себе нагадав Роман Балан, який оформив хет-трик. Щоправда, до кінця поєдинку СШ №5 таки вдалося встояти і залишити за собою перемогу - 4:3.

ЗШ №16 - СШ №11 - 2:3
ЗШ №16 розпочала матч з непередбачуваної атаки, яка вже зі старту принесла перший успіх - голом відзначився Владислав Кріцак. Після першого пропущеного СШ №11 активізувалася і розпочала гру першим номером, не забарилися і численні гольові моменти, і вже на 4-ій хвилині Андрій Чуйко самотужки обігравши двох опонентів встановив паритет. Далі гра вирівнялася, але ЗШ №16, маючи в активі обмаль нагод, все-таки знову вирвалася вперед -м’яч забив Станіслав Юсин. Однак, ще до перерви Богдан Марій зрівняв рахунок. Другий тайм розпочався жваво, і не був позбавлений інтриги - 16-а школа зосередилася в захисті,і старалася "підловити" свого візаві на контратаці, але, до кінця тайму порушити нічию таки не вдалося, а долю матчу визначив гол на фінальних акордах - дублем на користь СШ №11 відзначився Андрій Чуйко.

Гімназія №2 - ЗШ №25 - 3:1
Матч за вихід у плейо-фф видався дуже цікавим, і особливо відчувалася напруга та бажання виграти в обох команд. Гімназія №2 зі старту кинулася у вир атак, і намагалася комбінувати зусиллями Дмитра Федика та Олександра Белея. Боротьба точилася на кожному клаптику поля, а обидві команди грали з величезною самовіддачею і зі всіх сил старалися не помилитися. Але наприкінці першого тайму гімназистам таки вдалося успішно пробити у ворота ЗШ №25 - відзначився Дмитро Федик. Після перерви Федик знову нагадав про себе - раз за разом оформив хет-трик, і зробив рахунок для своєї Гімназії №2 цілком комфортним. Не зумівши реалізувати всі свої нагоди, ЗШ №25 тільки наприкінці матчу відіграла м’яч престижу - відзначився Максим Ільків.

ЗШ №24 - СШ №1 - 0:0
Тільки-но вийшовши на майданчик СШ №1 відразу показала, хто на полі господар, і повністю заволоділа ініціативою. Тож ЗШ №24 не залишалося нічого іншого, як зосередитися в захисті, щоправда, варто віддати належне голкіперу команду - Арсену Бацуру, який не дозволи супернику реалізовувати свої моменти. Після перерви СШ №1 ще з більшим ентузіазмом продовжила шторм 24-ї, і не давала супернику перейняти ініціативу. Але варто віддати належне самовіддачі ЗШ №24, яка не тільки зуміла вистояти, а й боролася за кожен м’яч. Таким чином, нульова нічия.

"СРІБНА ЛІГА"

ЗШ №19 - ЗШ №22 - 1:2
Обидва суперники попередніми матчами вже гарантували собі вихід у півфіналу, однак заключний батл вирішував, з якої позиції школи вийдуть з групи. Тож не дивно, що зі старту на спортивному майданчику точилася неймовірна боротьба, і обидві команди відразу похизувалися численними обопільними гольовими моментами. Тільки наприкінці першого тайму ЗШ №19 вдалося вирватися вперед - відзначився Ілля Цапів. Після перерви пристрасті не вщухли, і в гру досить активно довелося вступати голкіперам, які змушені були відбивати удари. А ще більшої інтриги додав гол Дениса Олексюка, який зрівняв рахунок. Однак, долю переможця визначив гол на останніх секундах матчу - Олексюк вправним дублем подарував своїй ЗШ №22 бажані три очки.

ЗШ №28 - ЗШ №21 - 1:2
Команди розпочали з розвідки і не поспішали до воріт одне одного - зосередилися в центрі поля. Дальше гра перейшла у більш активне русло, і не забарилися гольові моменти, якими по черзі обмінювалися обидва суперника, але на заваді стояв то воротар, то штанга. Щоправда, команди грали дуже обережно, і докладали всіх зусиль, щоб не дати супернику приводу для взяття воріт. Наприкінці першого тайму Арсен Гарасимчук забив на користь своєї ЗШ №21, тож команди на перерву пішли за мінімальної переваги. В другій дванадцятихвилинці команди продовжили обмінюватися обопільними атаками, але знову не могли реалізувати. На 19-ій хвилині про себе знову нагадав Гарасимчук, який збільшив перевагу, але наприкінці поєдинку ЗШ №28 таки змогла відігратися - м’яч оформив Максим Тисак.

Отож, півфіналістами "Золотої ліги" стають: ЗШ №10, СШ №11, СШ №1, Гімназія №2. Перші путівки у плей-офф "Срібної ліги" дісталися ЗШ №22 і ЗШ №19. Тож далі буде…

04.03.2017 20:26